Milyen étrendi tényezők csökkentik a cukorbetegség kockázatát? Milyen étrendi tényezők csökkentik a cukorbetegség kockázatát?
A cukorbetegek száma Magyarországon is egyre növekvő tendenciát mutat, főként az életmóddal befolyásolható 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőket illetően. Számos olyan funkcionálisnak nevezett vagy annak tekinthető nyersanyag ismert, amely kedvező hatást fejt ki a vércukorszintre, ezáltal a cukorbetegség kockázatának csökkenéséhez vezet. Más élelmiszerek rendszeres fogyasztása a cukorbetegség kockázatát növeli.
Schmidt Judit
Milyen  étrendi tényezők növelik a cukorbetegség kockázatát? Milyen étrendi tényezők növelik a cukorbetegség kockázatát?
A cukorbetegek száma Magyarországon is egyre növekvő tendenciát mutat, főként az életmóddal befolyásolható 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőket illetően. Tekintsük át, mely táplálékok rendszeres fogyasztása járul hozzá a cukorbetegség kockázatának növeléséhez!
Schmidt Judit