A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére A kiegyensúlyozott folyadékfogyasztás, mint az egészséges életmód alappillére
Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet és a szomjazást kevésbé bírjuk, mint az éhezést. Kevésbé vagyunk tisztában a túl sok és a túl kevés folyadékfogyasztás lehetséges hatásaival.
Schmidt Judit
Folyadékfogyasztás Folyadékfogyasztás
Helyes folyadékfogyasztással a betegségek nagy részét kivédhetnénk amellett, hogy a kiszáradást is el lehetne kerülni, ami legfőképpen az időseket és a kisgyermekeket veszélyezteti.
Schmidt Judit, Kovács Judit
Csak nyáron kell figyelnünk gyermekünk hidratáltságára? Csak nyáron kell figyelnünk gyermekünk hidratáltságára?
A szervezet egy százalékos vízvesztése már olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság vagy a fizikai állóképesség csökkenése. Az ivásról való megfeledkezéssel könnyen az enyhe kiszáradás állapotába kerülünk. Gyermekeket különösen fontos itallal kínálni.
Kiss-Tóth Bernadett
Kiszáradás gyermekkorban Kiszáradás gyermekkorban
A gyerekek vízforgalma, folyadékigénye arányaiban többszöröse a felnőttkorinak, éppen ezért a kiszáradás gyakrabban fordul elő a gyerekeknél, mint gondolnánk.
Dr. Krivácsy Péter
A hiányos vagy túlzott folyadékfogyasztás hatásai A hiányos vagy túlzott folyadékfogyasztás hatásai
A mérték az érték a folyadékok kapcsán is. Sem a túl kevés, sem a túl sok nem tesz jót az egészségünknek. A cél, hogy elkerüljük a szélsőséges fogyasztást.
Schmidt Judit
A folyadékfogyasztás hatása az agyműködésre A folyadékfogyasztás hatása az agyműködésre
Nem elhanyagolható a folyadék-, vagyis a vízfogyasztás szerepe. Ha nem iszunk eleget, vérünk besűrűsödik, a szív munkája nehezebb, mert a viszkózusabb (nagyobb súrlódású) vért kell pumpálnia az erekben, amely így lassabban, nehezebben jut el a sejtekhez, így azok nem kapnak elég oxigént, tápanyagot sem.
Schmidt Judit