Mit kell tudni a cukorról, az édességekről és egyes édesítőszerekről? Mit kell tudni a cukorról, az édességekről és egyes édesítőszerekről?
Az édes íz szeretete emberi mivoltunk fő jellemzője, hisz legelső pozitív érzékszervi tapasztalatunk az anyatej édes ízéhez kapcsolható. Sokan elfelejtik, hogy az édes íz és az édesség is méltó részét képezheti egy egészséges étrendnek, ám a mértékre és a minőségre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
Kiss-Tóth Bernadett
2018-10-01
Mit kell tudni a mézről? Mit kell tudni a mézről?
A méz mint energiát adó természetes édesítőszer, egyre nagyobb szerepet kap az egészséges táplálkozásban. Jelentőségét minden korban elismerték, az őskortól napjainkig. Felhasználása korábban is igen sokrétű volt, hiszen nem csak élelmiszerként, hanem gyógyszerként, különböző krémek összetevőjeként is hasznosították, ezen felül több kultúra vallási szertartásaiban is megjelent a „folyékony arany”.
Bíró Andrea
2018-10-01
Mit kell tudni a cukoralkoholokról? Mit kell tudni a cukoralkoholokról?
Napjainkban a változatos táplálkozás megvalósítása jóval könnyebbnek tűnik, mint néhány évtizede. Mára már egy-egy élelmiszercsoporton belül is igen széles a termékválaszték palettája. Így van ez az édesítőszerekkel, a cukorral is. A továbbiakban a cukor helyettesítésére alkalmas természetes alapanyagú édesítőszerekről, a cukoralkoholokról lesz szó.
Bíró Andrea
2018-10-01
Édesen, de okosan Édesen, de okosan
Melyek azok az ételek, amelyek bár nem részei a mindennapi étrendünknek, de nélkülük nincs vendégség, szülinap és ünnepek? Ezek az édességek.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Mit kell tudni az újabb típusú édesítőszerekről? Mit kell tudni az újabb típusú édesítőszerekről?
Az édes ízű élelmiszerek, ételek kedvelése nem csak fiatal korban jellemző, a felnőtteket és időseket egyaránt csábítják az édes falatok. Ami ízletes, az többnyire igen energiadús is, így ha az ember nem figyel oda kellően, könnyen felborulhat az energia-egyensúly. Az alábbiakban bemutatunk néhány, a finomított cukor helyettesítésére alkalmas, újabb keletű édesítőszert, amelyekkel az ízletesség megtartása mellett jelentős mennyiségű energiát lehet megspórolni.
Bíró Andrea
2018-10-01
Mivel édesíts? - Természetes édesítőszerek Mivel édesíts? - Természetes édesítőszerek
Amennyiben csökkenteni vagy megtartani szeretnéd a súlyod, esetleg cukorbeteg vagy, illetve ha egyéb okból szeretnéd a cukrot mással pótolni, de nem tudod, hogy melyik természetes édesítőszert hogyan kell használni, mi alapján válassz közülük, akkor olvass tovább!
Kovács Judit
2018-10-01
Mivel édesíts? - Mesterséges édesítőszerek Mivel édesíts? - Mesterséges édesítőszerek
Amennyiben csökkenteni vagy megtartani szeretnéd a súlyod, vagy esetleg cukorbeteg vagy, illetve ha egyéb okból gondolod úgy, hogy a cukrot mással szeretnéd pótolni, de nem tudod, hogy melyik mesterséges édesítőszert hogyan kell használni, mi alapján válassz közülük, akkor olvass tovább!
Kovács Judit
2018-10-01
Rejtett cukrok az élelmiszereinkben Rejtett cukrok az élelmiszereinkben
A cukor megédesíti az életet, ráadásul szervezetünk üzemanyaga, ezért nélkülözhetetlen is. De mint az étrendünk legtöbb összetevőjéből, a cukorból is megárt is a sok.
okosdoboz.hu
2018-10-01