Milyen étrendi tényezők csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát? Milyen étrendi tényezők csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát?
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek csökkentik a kockázatot.
Schmidt Judit
2018-10-01
Milyen étrendi tényezők növelik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát? Milyen étrendi tényezők növelik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát?
Hazánkban az összes haláleset feléért a szív- és érrendszeri betegségek felelősek. Sajnálatos tény, hogy az EU tagállamai közül az élen foglalunk helyet e tekintetben. A helytelen táplálkozási szokások, valamint a mozgásszegény életmód szoros összefüggésben állnak ezen betegségek kialakulásával, így érdemes tisztában lenni azokkal az élelmiszerekkel, amelyek növelik a kockázatot.
Schmidt Judit
2018-10-01