Ne legyél besózva! Ne legyél besózva!
Egy csipet só fokozza az ételek ízét, még az édesekét is. Azonban figyelned kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül naponta az ételedbe.A nátriumfelesleghez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá. Miért baj mindez? Olvass tovább!
Schmidt Judit
Mit kell tudni a különféle sütési technikákról? Mit kell tudni a különféle sütési technikákról?
A sült ételeknek kellemes íze van, össze sem hasonlítható a főtt vagy párolttal. Azonban a sütés során nemcsak jobban károsodhatnak a tápanyagok, de az egészségre ártalmas anyagok is keletkezhetnek, ráadásul a zsiradékban sütés jelentősen növeli az ételek energiatartalmát is. Bemutatjuk, mire figyeljen sütéskor és hogyan csökkentheti a sült ételek zsiradéktartalmát.
Schmidt Judit
Hogyan díszíts egyszerűen zöldséggel, gyümölccsel? Hogyan díszíts egyszerűen zöldséggel, gyümölccsel?
Amit megeszel, fontos, hogy ne csak finom és egészséges, de szép is legyen. Mutatunk pár egyszerű trükköt, amivel feldíszítheted az ételeidet vagy hangulatosabbá teheted a terítéket.
Schmidt Judit, Kovács Judit
Ajánlott sűrítési módok Ajánlott sűrítési módok
A magyar konyhában hagyományos sűrítési mód a rántás, azonban ez felesleges zsiradék- és lisztmennyiséggel teszi energiadúsabbá a főzelékeket, leveseket, mártásokat, ragukat. Bemutatjuk, milyen módszerekkel tudod kiváltani, miközben az ételek állaga, ízvilága is megőrizhető.
Schmidt Judit
Mit kell tudni a konyhasóról? Mit kell tudni a konyhasóról?
Egy csipet só fokozza az ételek, még az édes ételek ízét is. Azonban figyelni kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül egy ételbe. A nátrium beviteléhez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá.
Kiss-Tóth Bernadett
Mit kell tudni a grillezés egészségünkre gyakorolt hatásairól? Mit kell tudni a grillezés egészségünkre gyakorolt hatásairól?
A grillezés a hús elkészítésének egyik legősibb módja, azonban ma már nem csak a húsok kerülnek a grillrácsra, hanem sajtok, zöldségek, gyümölcsök is. A grillezés jól ötvözi az evés élettani és társadalmi jelentőségét, hiszen egy grillparty nagyszerű lehetőség a társas kapcsolatok ápolására is.
Bíró Andrea
Főzés, párolás egészségmegőrző módon Főzés, párolás egészségmegőrző módon
Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a főzési és párolási eljárásokat, amelyekkel egészséges ételeket készíthetünk.
Schmidt Judit
Szendvicskészítés Szendvicskészítés
Megmutatjuk, mi kell a jó szendvicshez. Meglátod, milyen egyszerű, ha jó alapanyagok közül választasz! Csak a kreativitásod szabhat határt...
Schmidt Judit, Kovács Judit
A terítési etikett A terítési etikett
Megmutatjuk, mit hol találsz a terített asztalon és mire figyelj, ha te vagy a vendéglátó vagy étterembe mész!
Schmidt Judit, Kovács Judit
Zöldség-, és gyümölcspucolás egyszerűen, gyorsan Zöldség-, és gyümölcspucolás egyszerűen, gyorsan
Egy jó recept mindig az alapanyagok megtisztításával kezdődik. Ahhoz, hogy ez ne jelentsen többé macerát, nézd meg, milyen apró trükkök segíthetnek a konyhában!
Schmidt Judit, Kovács Judit