Mit tegyél, ha válogatós a gyermeked? Mit tegyél, ha válogatós a gyermeked?
„Csak ezt edd meg, aztán kapsz csokit és mehetsz játszani!” Gyakori mondat olyan gyerekeknél, akiknél az evés nem a (nem létező) nagy könyv szerint zajlik. Mi állhat a válogatósság hátterében, megelőzhető, kezelhető-e?
Schmidt Judit
Hogyan egyél, ha fogszabályzót viselsz? Hogyan egyél, ha fogszabályzót viselsz?
A fogszabályzóval megszépül a mosoly, ugyanakkor a viselése közben sokat változik az étrend is, mivel ez egy speciális helyzet a fogak és a rágás szempontjából is. A későbbi fogászati problémák és a fogszabályzó épsége miatt is fontos, hogy betartsunk néhány szabályt.
Schmidt Judit
Melyik a legfontosabb étkezés egy gyermek számára? Melyik a legfontosabb étkezés egy gyermek számára?
A gyermekkor életünk aktív fizikai és szellemi fejlődésének szakasza, így az ehhez szükséges tápanyagokat nem csupán a megfelelő minőségű ételekkel, ám egy kiegyensúlyozott étkezési ritmus révén is biztosítani kell a gyermek részére.
Kiss-Tóth Bernadett
Öt fontos tanács a gyermekek étrendjéhez Öt fontos tanács a gyermekek étrendjéhez
Korától és aktivitásától függően akár ugyanakkora is lehet egy gyermek és egy felnőtt energiaszükséglete, ám a gyermekek megfelelő ütemű növekedéséhez és fejlődéséhez kritikus, hogy minden alapvető tápanyagot az optimális mennyiségben kapjanak meg. Az alábbi öt szempontot érdemes figyelembe venni a bevásárló lista és a menü kialakításakor.
Kiss-Tóth Bernadett
Hogyan alakítsd át a menüdet, ha iskolába jársz? Hogyan alakítsd át a menüdet, ha iskolába jársz?
Nem könnyű eligazodnod a sok egészséges étrendre vonatkozó javaslat között. Pedig hidd el, nem nehéz, és még akkor is követhetők ezek az elvek, ha iskolába jársz és a tanulás mellett alig marad időd másra.
Schmidt Judit
Hogyan válassz az iskolai büfé kínálatából? Hogyan válassz az iskolai büfé kínálatából?
Kicsengetés vagy ebédszünet alkalmával a hosszú sorok és a rövid idő miatt nem sok lehetőség marad arra, hogy hosszasan töprengj, mi is a legmegfelelőbb választás az éppen aktuális kínálatból a munkahelyi/iskolai büfében.
Juhász Flóra
Ismerkedj meg néhány egészségmegőrző alapanyaggal! Ismerkedj meg néhány egészségmegőrző alapanyaggal!
Ebben a cikkben bemutatunk néhány népszerű vagy éppen kevésbé ismert élelmiszert, amelyek kiválóan alkalmasak ízletes, egészségmegőrző ételek készítéséhez, bár kevésbé gyakoriak a magyar konyhában.
Schmidt Judit
Mit nézz az élelmiszerek címkéjén? Mit nézz az élelmiszerek címkéjén?
Gondot okoz, hogy az élelmiszerek közül hogyan tudod gyorsan megtalálni a számodra azokat, amelyek hatékonyan szolgálják az egészségmegőrző táplálkozásodat? Segítünk, hogy egy-egy bevásárlás alkalmával (akár egyedül, akár a szüleiddel), hogyan válassz a széles kínálatból helyesen, az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfelelően.
Juhász Flóra
Rostban gazdag ételek Rostban gazdag ételek
Mutatunk neked néhány rostban gazdag fogást, amik segíthetnek rendben tartani a bélműködést, stabilan tartják a vércukorszintet és jó sokáig jóllakottnak érzed magad tőlük.
Schmidt Judit, Kovács Judit
Az immunrendszer támogatása a konyhában Az immunrendszer támogatása a konyhában
Az őszi-téli hónapokban, amikor a meghűléses betegségek, influenzajárványok sok embert levesznek a lábukról, fontos, hogy kiemelten foglalkozzunk szervezetünk ellenálló képességének megerősítésével.
Dobos-Kufcsák Judit
Egyél úgy, mint egy szuperhős! Egyél úgy, mint egy szuperhős!
Annyi helyen találkozom azzal, hogy egyek, igyak szuperélelmiszereket. De miért olyan szuperek? Én is szuperhős leszek, ha ezeket eszem? A végére járok ennek a dolognak!
okosdoboz.hu
Táplálkozz tudatosan sportolás mellett is! Táplálkozz tudatosan sportolás mellett is!
Az edzőterem/sportpálya felé tartva biztos te is feltetted már magadnak a következő kérdéseket: Vajon ettem-e eleget? Kitart-e az ebéd, bírni fogom-e így az edzést? Elég folyadék van-e nálam, mennyire lesz vajon szükségem? Tudd meg, mire figyelj edzés előtt, alatt, után!
Juhász Flóra
Mit egyél, ha izmosodni szeretnél? Mit egyél, ha izmosodni szeretnél?
Ábrándoztál már széles vállakról, nagy bicepszről és kocka hasról? Talán sosem gondoltál bele, hogy az izmaid fejlesztése érdekében végzett edzések során, és az edzések közötti időszakban is milyen nagy jelentősége lehet a táplálkozásodnak. Mire figyelj a megfelelő és hatékony izomépítés érdekében?
Juhász Flóra
Mit tegyél, ha hízni szeretnél? Mit tegyél, ha hízni szeretnél?
Sokak számára nem a fogyás a cél, hanem az, hogy végre magukra szedjenek néhány kilót és ne legyenek soványak, több energiájuk legyen a mindennapokhoz vagy éppen a sporthoz. Ha neked is ez a célod, olvass tovább!
Kovács Judit
Mit tegyünk, ha megjelennek a plusz kilók gyermekkorban? Mit tegyünk, ha megjelennek a plusz kilók gyermekkorban?
Minél korábbi életkorban ismerjük fel és teszünk a túlsúly ellen, annál nagyobb esélye van gyermekünknek arra, hogy felnőttkorában se kelljen szembenéznie az elhízás következményeivel.
Kiss-Tóth Bernadett
A fogyókúra lehetséges veszélyei A fogyókúra lehetséges veszélyei
A csinos, fitt, sportos alakért sokan bármit megtennének. Akár koplalnak is, vagy szélsőségesen egyoldalú diétákat követnek, csak, hogy elérjék a céljukat. Te ne legyél köztük! Tudd, meg mit tesz a szervezeteddel, ha egy rosszul összeállított étrenddel szeretnél fogyni!
Schmidt Judit
Okosító étrend Okosító étrend
Ki ne szeretné, hogy gyermeke jól teljesítsen? A megfelelő étrend hozzásegítheti a gyermekeket, hogy könnyebben vegyék a tanulási feladatokat és szellemileg fittek legyenek.
Dobos-Kufcsák Judit
Ha unod már a reggelid Ha unod már a reggelid
Ha unod már a reggelid megszokott ízeit és ételeit, olvasd el tanácsainkat, amik segítenek neked, hogy változatosabbá tedd a nap első étkezését! 10 tipp a finom és tápláló reggelihez!
Juhász Flóra
Egészségbarát tízóraik és uzsonnák Egészségbarát tízóraik és uzsonnák
Sokszor előfordulhat, hogy nem azért eszik valaki, mert éhes, hanem mert az evés, csipegetés, nassolás egyfajta pótcselekvésként szolgál. Idegesség, bánat, unalom, de akár boldogság és jókedv esetén is könnyen valami harapnivaló után nézünk. Nem beszélve az olyan alkalmakról, amelyek nehezen képzelhetőek el valaminek a rágcsálása nélkül. Ilyen lehet egy baráti összejövetel, tévénézés, moziba járás, születésnapi, névnapi „buli” és egyéb ünneplés.
Schmidt Judit
Édesen, de okosan Édesen, de okosan
Melyek azok az ételek, amelyek bár nem részei a mindennapi étrendünknek, de nélkülük nincs vendégség, szülinap és ünnepek? Ezek az édességek.
okosdoboz.hu
Nassolás bűntudat nélkül Nassolás bűntudat nélkül
Előfordul, hogy megkívánsz egy édes falatot vacsora után, kényeztetnéd az ebédre várakozó, üres gyomrodat, vagy éppen rágcsálnál valamit olvasás vagy tévénézés közben.
okosdoboz.hu
Vegetáriánus-kisokos Vegetáriánus-kisokos
Biztosan neked is van olyan rokonod, barátod, ismerősöd, aki bizonyos ételeket elhagy a tányérjáról, például nem eszik húst. Számos oka lehet annak, ha valaki vegetáriánus lesz, ezért ne ítélj el senkit egyből, ha másképpen étkezik, mint te!
okosdoboz.hu
A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei
A legjobb és legmegbízhatóbb választásnak az otthon, frissen - friss, nyers, idényjellegű alapanyagokból, korszerű konyhatechnológiával - készült étel bizonyul. Jelenlegi életvitelünk azonban szinte szükségszerűen igényli a félkész- és késztermékek, vagy úgynevezett kényelmi termékek megjelenését és elterjedését a piacon. Ebben a cikkben az említett termékek jellemzőiről, egészségünkre gyakorolt hatásaikról, valamint a házon kívüli étkezés lehetőségeiről teszünk említést.
Kiss-Tóth Bernadett