Kell és lehet-e változtatni a felnövekvő generáció táplálkozási szokásain? Kell és lehet-e változtatni a felnövekvő generáció táplálkozási szokásain?
Mára szinte általános tényként könyveljük el, hogy minket, felnőtteket számos helytelen táplálkozási szokás és ebből eredő betegség sújt, de vajon gondolunk-e arra, hogy gyermekeinknek nem kötelező ezeket a szokásokat átvenni?
Kiss-Tóth Bernadett
2018-10-01
Öt fontos tanács a gyermekek étrendjéhez Öt fontos tanács a gyermekek étrendjéhez
Korától és aktivitásától függően akár ugyanakkora is lehet egy gyermek és egy felnőtt energiaszükséglete, ám a gyermekek megfelelő ütemű növekedéséhez és fejlődéséhez kritikus, hogy minden alapvető tápanyagot az optimális mennyiségben kapjanak meg. Az alábbi öt szempontot érdemes figyelembe venni a bevásárló lista és a menü kialakításakor.
Kiss-Tóth Bernadett
2018-10-01
Étrendünk alapja Étrendünk alapja
Napi menünket el sem tudjuk képzelni kenyér, tészta, rizs nélkül. Ez nem is csoda, hiszen ősidők óta ezek az élelmiszerek alkotják a táplálkozásunk alapját. A búza, rozs, zab, rizs, köles, illetve az ezekből készült kenyerek, péksütemények, tésztafélék mind a gabonafélékhez tartoznak.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Melyik a legfontosabb étkezés egy gyermek számára? Melyik a legfontosabb étkezés egy gyermek számára?
A gyermekkor életünk aktív fizikai és szellemi fejlődésének szakasza, így az ehhez szükséges tápanyagokat nem csupán a megfelelő minőségű ételekkel, ám egy kiegyensúlyozott étkezési ritmus révén is biztosítani kell a gyermek részére.
Kiss-Tóth Bernadett
2018-10-01
Egyél úgy, mint egy szuperhős! Egyél úgy, mint egy szuperhős!
Annyi helyen találkozom azzal, hogy egyek, igyak szuperélelmiszereket. De miért olyan szuperek? Én is szuperhős leszek, ha ezeket eszem? A végére járok ennek a dolognak!
okosdoboz.hu
2018-10-01
Ismerkedj meg néhány egészségmegőrző alapanyaggal! Ismerkedj meg néhány egészségmegőrző alapanyaggal!
Ebben a cikkben bemutatunk néhány népszerű vagy éppen kevésbé ismert élelmiszert, amelyek kiválóan alkalmasak ízletes, egészségmegőrző ételek készítéséhez, bár kevésbé gyakoriak a magyar konyhában.
Schmidt Judit
2018-10-01
Okosító étrend Okosító étrend
Ki ne szeretné, hogy gyermeke jól teljesítsen? A megfelelő étrend hozzásegítheti a gyermekeket, hogy könnyebben vegyék a tanulási feladatokat és szellemileg fittek legyenek.
Dobos-Kufcsák Judit
2018-10-01
Hogyan válassz az iskolai büfé kínálatából? Hogyan válassz az iskolai büfé kínálatából?
Kicsengetés vagy ebédszünet alkalmával a hosszú sorok és a rövid idő miatt nem sok lehetőség marad arra, hogy hosszasan töprengj, mi is a legmegfelelőbb választás az éppen aktuális kínálatból a munkahelyi/iskolai büfében.
Juhász Flóra
2018-10-01
Vegetáriánus-kisokos Vegetáriánus-kisokos
Biztosan neked is van olyan rokonod, barátod, ismerősöd, aki bizonyos ételeket elhagy a tányérjáról, például nem eszik húst. Számos oka lehet annak, ha valaki vegetáriánus lesz, ezért ne ítélj el senkit egyből, ha másképpen étkezik, mint te!
okosdoboz.hu
2018-10-01
Rostban gazdag ételek Rostban gazdag ételek
Mutatunk neked néhány rostban gazdag fogást, amik segíthetnek rendben tartani a bélműködést, stabilan tartják a vércukorszintet és jó sokáig jóllakottnak érzed magad tőlük.
Schmidt Judit, Kovács Judit
2018-10-01
Ha unod már a reggelid Ha unod már a reggelid
Ha unod már a reggelid megszokott ízeit és ételeit, olvasd el tanácsainkat, amik segítenek neked, hogy változatosabbá tedd a nap első étkezését! 10 tipp a finom és tápláló reggelihez!
Juhász Flóra
2018-10-01
Egészségbarát tízóraik és uzsonnák Egészségbarát tízóraik és uzsonnák
Sokszor előfordulhat, hogy nem azért eszik valaki, mert éhes, hanem mert az evés, csipegetés, nassolás egyfajta pótcselekvésként szolgál. Idegesség, bánat, unalom, de akár boldogság és jókedv esetén is könnyen valami harapnivaló után nézünk. Nem beszélve az olyan alkalmakról, amelyek nehezen képzelhetőek el valaminek a rágcsálása nélkül. Ilyen lehet egy baráti összejövetel, tévénézés, moziba járás, születésnapi, névnapi „buli” és egyéb ünneplés.
Schmidt Judit
2018-10-01
Nassolás bűntudat nélkül Nassolás bűntudat nélkül
Előfordul, hogy megkívánsz egy édes falatot vacsora után, kényeztetnéd az ebédre várakozó, üres gyomrodat, vagy éppen rágcsálnál valamit olvasás vagy tévénézés közben.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Ne legyél besózva! Ne legyél besózva!
Egy csipet só fokozza az ételek ízét, még az édesekét is. Azonban figyelned kell arra, hogy mekkora az egy csipet és az sem mindegy, hogy hány csipet kerül naponta az ételedbe.A nátriumfelesleghez legnagyobb részben az élelmiszeripari termékekben található, valamint a sütés, főzés során felhasznált konyhasó járul hozzá. Miért baj mindez? Olvass tovább!
Schmidt Judit
2018-10-01
A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei A félkész, késztermékek választéka és a „házon kívüli étkezés” lehetőségei
A legjobb és legmegbízhatóbb választásnak az otthon, frissen - friss, nyers, idényjellegű alapanyagokból, korszerű konyhatechnológiával - készült étel bizonyul. Jelenlegi életvitelünk azonban szinte szükségszerűen igényli a félkész- és késztermékek, vagy úgynevezett kényelmi termékek megjelenését és elterjedését a piacon. Ebben a cikkben az említett termékek jellemzőiről, egészségünkre gyakorolt hatásaikról, valamint a házon kívüli étkezés lehetőségeiről teszünk említést.
Kiss-Tóth Bernadett
2018-10-01