Élet táplálékallergiával Élet táplálékallergiával
Te is gyakran találkozhatsz olyan emberekkel, akik bizonyos táplálékösszetevőkre allergiásak vagy érzékenyek, így az ezeket tartalmazó ételeket mellőzniük kell az étrendjükből.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Boldogan liszt nélkül Boldogan liszt nélkül
A fejlett országokban a lisztérzékenység minden századik embert érinti, hazánkban minden nyolcvanötödik 3-6 éves gyermeknél állapítják meg.
Bartha Kinga
2018-10-01
Allergiás reakciók Allergiás reakciók
A szervezet immunrendszerének a feladata, hogy elkülönítse a veszélyes anyagokat a veszélytelenektől. Allergiás betegségben ez a funkció zavart szenved és ártalmatlan dolgok ellen is dolgozni kezd a szervezet. Ellenanyagokat termel és sok esetben egy hisztamin nevű anyag szabadul fel a sejtekből.
Dr. Krivácsy Péter
2018-10-01
Mit kell tudni a táplálékallergiáról? Mit kell tudni a táplálékallergiáról?
Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat és kiváltó tényezőinek skálája szinte végtelen: ez a táplálékallergia. A szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálékösszetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakcióját értjük ez alatt.
Kiss-Tóth Bernadett
2018-10-01
Gluténmentesen - kinek is?! Gluténmentesen - kinek is?!
Az autoimmun betegségekben a szervezet védekezőrendszere a saját sejtjei, szövetei ellen fordul, ilyenkor kórokozó nélkül is gyulladás alakul ki. A lisztérzékenység, más néven a cöliákia is ilyen betegség.
okosdoboz.hu
2018-10-01
A boci átka, avagy tejfehérje-allergia A boci átka, avagy tejfehérje-allergia
Hazánkban a tehéntej a leggyakoribb allergiát kiváltó élelmiszer. A kecske, juh, bivaly, kanca, szamár tejére való kicserélése nem lehetséges, mivel gyakran keresztallergia áll fent.
Bartha Kinga
2018-10-01
Tej nélkül az élet Tej nélkül az élet
A tej egészséges, hiszen sok ásványi anyag és vitamin található benne. Tejcukrot, más néven laktózt is tartalmaz. Ez az összetevő az emberek egy részénél rosszullétet okoz. Ők laktózérzékenyek. A reggelihez fogyasztott tej vagy kakaó számukra nem biztos, hogy kellemes gondolat.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Tejcukor nélkül is édes az élet Tejcukor nélkül is édes az élet
A tej, tejtermékek számos vitamin és ásványi anyag forrásai, de ha fogyasztásuk után kellemetlen tünetek jelentkeznek, könnyedén megválunk tőlük. Pedig van megoldás!
Bartha Kinga
2018-01-10