Lorem Ipsum dolor sit amet!
ed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia
Lorem Ipsum dolor sit amet!
ed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia

Te is gyakran találkozhatsz olyan emberekkel, akik bizonyos táplálékösszetevőkre allergiásak vagy érzékenyek, így az ezeket tartalmazó ételeket mellőzniük kell az étrendjükből.

A fejlett országokban a lisztérzékenység minden századik embert érinti, hazánkban minden nyolcvanötödik 3-6 éves gyermeknél állapítják meg.

A szervezet immunrendszerének a feladata, hogy elkülönítse a veszélyes anyagokat a veszélytelenektől. Allergiás betegségben ez a funkció zavart szenved és ártalmatlan dolgok ellen is dolgozni kezd a szervezet. Ellenanyagokat termel és sok esetben egy hisztamin nevű anyag szabadul fel a sejtekből.

Egyre több embert érint, bármely korban kialakulhat és kiváltó tényezőinek skálája szinte végtelen: ez a táplálékallergia. A szervezet egy/vagy több allergén (ebben az esetben táplálékok vagy táplálékösszetevők) által kiváltott specifikus, reprodukálható, kóros immunreakcióját értjük ez alatt.

Az autoimmun betegségekben a szervezet védekezőrendszere a saját sejtjei, szövetei ellen fordul, ilyenkor kórokozó nélkül is gyulladás alakul ki. A lisztérzékenység, más néven a cöliákia is ilyen betegség.

Hazánkban a tehéntej a leggyakoribb allergiát kiváltó élelmiszer. A kecske, juh, bivaly, kanca, szamár tejére való kicserélése nem lehetséges, mivel gyakran keresztallergia áll fent.

A tej egészséges, hiszen sok ásványi anyag és vitamin található benne. Tejcukrot, más néven laktózt is tartalmaz. Ez az összetevő az emberek egy részénél rosszullétet okoz. Ők laktózérzékenyek. A reggelihez fogyasztott tej vagy kakaó számukra nem biztos, hogy kellemes gondolat.

A tej, tejtermékek számos vitamin és ásványi anyag forrásai, de ha fogyasztásuk után kellemetlen tünetek jelentkeznek, könnyedén megválunk tőlük. Pedig van megoldás!