A bélrendszer egészsége és az étrend (IBS, IBD) A bélrendszer egészsége és az étrend (IBS, IBD)
A gyulladásos bélbetegségek (IBD, inflammatory bowel diseases) közé a colitis ulcerosa és a Crohn-betegség tartozik többek között. Ezek diétáját együtt tárgyaljuk az irritábilis bél szindróma (IBS, irritable bowel syndrome) esetén javasolt étrenddel. Mindre igaz a nagyfokú egyéni érzékenység, miközben számos átfedést is találunk.
Schmidt Judit
Étrendi tanácsok székrekedés esetére, ill. megelőzésére Étrendi tanácsok székrekedés esetére, ill. megelőzésére
A székrekedés időről időre a legtöbb embert érintheti, bár vannak, akik az átlagnál hajlamosabbak erre a kellemetlen problémára. Amennyiben nem betegség okozza, akkor a megfelelő táplálkozással és életmóddal szerencsére sokat tehetünk mind a megelőzése, mind a kezelése érdekében.
Schmidt Judit
Étrendi tippek hasmenés esetére, ill. megelőzésére Étrendi tippek hasmenés esetére, ill. megelőzésére
A hasmenés olyan kellemetlen állapot, amelynek megszüntetése különösen fontos, mivel hosszabb távon súlyos következményei is lehetnek. A megfelelően összeállított (étrend) sokat segít a probléma megoldásában és enyhítésében is.
Schmidt Judit
Egészséges bélflóra a jókedvért Egészséges bélflóra a jókedvért
Meglepő lehet, de a bélben élő baktériumok nem csak az emésztőrendszerünk, hanem idegrendszerünk egészségét is meghatározhatják. Cikkünkből megtudhatod, milyen összefüggés van a bélflóra állapota és a depresszió között.
Dobos-Kufcsák Judit
A puffadás lehetséges okai és étrendi kezelése. A puffadás lehetséges okai és étrendi kezelése.
Egyre több embert érintenek a haspuffadás okozta kellemetlenségek. Sokan szemet hunynak a tünetek felett és nem foglalkoznak a problémával, vagy éppen szégyellik azt, így nem fordulnak orvoshoz. Alábbiakban azokat az okokat keressük, amelyek a haspuffadás és a vele járó tünetek létrejöttében szerepet játszhatnak; illetve azokat a tanácsokat szeretnénk megosztani, amelyek hatékonyak lehetnek a tünetek kezelésben.
Kiss-Tóth Bernadett
Ha rád tör a hasmars Ha rád tör a hasmars
Ha valami romlott vagy fertőző kerül a gyomrunkba, a testünk igyekszik megszabadulni tőle, ezért hányás, hasmenés jelentkezhet. Ebből a rövid videóból megtudhatod, mit kell tenni, ha hányingered van, vagy rád tört a hasmars.
okosdoboz.hu
Amikor súlyos a gyomorfájás Amikor súlyos a gyomorfájás
Elrontottam! Szorul! Ég! Mi a közös ezekben a kifejezésekben? Az, hogy mindet a gyomorfájásra szokták alkalmazni. Te mondtad már valamelyiket? És tudtad, mitől fáj?
okosdoboz.hu
Gyomorrontás elsősegély Gyomorrontás elsősegély
A gyomorrontás mindenki életében legalább egyszer előfordul. Gyakran tapasztalhatjuk túlevést követően vagy egy romlott étel elfogyasztása után.
Kiss-Tóth Bernadett