Hozzávalók 4 főre | 15-18 évesek számára |
vörös lencse | 240 g |
póréhagyma | 80 g |
sárgarépa | 1 közepes darab |
vöröshagyma | 4 kisebb darab |
fokhagyma | 4 gerezd |
tabasco szósz (vagy csípős Piros Arany) | 1/2 mokkáskanál |
kurkuma, só, curry-s fűszerkeverék, őrölt feketebors, római kömény |
ízlés szerint |
zöldségalaplé | 1,2 liter |
Elkészítés:
Közepes lángon pirítsuk meg a fűszereket (a curry-s fűszerkeveréket, a köményt és a kurkumát) egy lábosban, adjuk hozzá a zöldségalaplevet (vagy fűszeres vizet)!
Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a finomra aprított – reszelt zöldségeket (a vörös-, fok-, póréhagymát, sárgarépát), a tabasco szószt, a vörös lencsét, a sót és a borsot!
Főzzük lefedve, míg a zöldségek meg nem puhulnak!
Ha kész, egy kicsit pürésítsük össze, ha szükséges és tálaljuk azonnal!
Tápérték 1 főre:
Energia: 242 kcal (1013 kJ)
Fehérje : 16 g
Zsír : 1,5 g
Szénhidrát: 42 g
Élelmi rost: 9 g