Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:
Publikálás dátuma: 2018-11-01

Hagymaleves

A leves az ebédek egyik alapvető fogása, amely az őszi időszakban is tartalmazhat friss zöldségeket, például akár hagyma formájában is.

Hozzávalók:

 Alapanyag  Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
vöröshagyma 50 g
tejföl, 12%-os 20 ml
margarin, 60%-os  5 g
búzaliszt 4 g
petrezselyemzöld csipetnyi
csipetnyi
őrölt feketebors ízlés szerint
őrölt szerecsendió ízlés szerint

 

Elkészítési mód:

A margarint felhevítjük, beletesszük a megtisztított, egyenletesen vékony karikákra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt pároljuk. Amikor már kissé megpirult, és saját levét elfőtte, kevés vizet öntünk alá, megszórjuk a szerecsendióval és folytatjuk a párolást. Végül felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és amikor forrni kezd, besűrítjük a tejfölös lisztes habarással. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.

 

Fotó: pexels.com