Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Tojáslepény

A tojáslepény, más néven omlett ideális vacsoraétel, de akár egy húsos leves után ebédre vagy hétvégén reggelire is rövid idő alatt elkészíthető.

Hozzávalók: 

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
tojás 1 közepes darab
tej, 1,%% 1 evőkanál (15 ml)
napraforgóolaj 1 kávéskanál
csipetnyi

Elkészítési mód:

A megfelelően előkészített tojást egy tálban felütjük, beleöntjük a tejet, és ízesítjük kevés sóval. Alaposan elkeverjük, és felforrósított olajban megsütjük. Készíthetjük kisebb méretű palacsintasütőben is. Tálaláskor hajtsuk ketté, vagy négybe!

Amennyiben nem főzelék feltétjeként készítjük, apróra vágott póréhagymával, zöldpaprikával is ízesíthetjük a tojáslepényt, és akár szendvicsben is kínálhatjuk.

Fotó: Egyed Péter

 

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Tudnivalók a tojással készült ételekről Tudnivalók a tojással készült ételekről
Mivel a tojás a külsejére tapadt szennyeződések vagy a belsejébe jutott kórokozók (pl. szalmonella) miatt élelmiszerbiztonsági szempontból veszélyes nyersanyagnak számít, ezért érdemes külön is foglalkozni az elkészítésével kapcsolatos tudnivalókról.
Schmidt Judit
A tojás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe A tojás szerepe és beépítése az egészséges étrendbe
A tojás teljes értékű fehérjeforrás, azonban egyike az egyik legtöbb kritikával és ellentmondással illetett nyersanyagainknak. Ismerjük meg az egészségünkre kifejtett hatásait és szerepét az egészségmegőrző étrendben!
Kiss-Tóth Bernadett
Ha unod már a reggelid Ha unod már a reggelid
Ha unod már a reggelid megszokott ízeit és ételeit, olvasd el tanácsainkat, amik segítenek neked, hogy változatosabbá tedd a nap első étkezését! 10 tipp a finom és tápláló reggelihez!
Juhász Flóra