Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (14-17 éveseknek) |
kuszkusz | 60 g |
sárgarépa | 20 g |
zöldborsó | 20 g |
kukorica | 20 g |
olíva olaj | 1 kiskanálnyi |
só | 0,5 g |
petrezselyemzöld | csipetnyi |
Elkészítés: A kuszkuszt ötsük le kétszeres mennyiségű sós vízzel és fedjük le. A sárgarépát tisztítsuk meg és kockázzuk fel, a zöldborsót mossuk meg, válogassuk ki, a kukoricát ha fagyasztott, akkor engedjük fel, amennyiben konzerv, akkor csak öntsük le a levét. Az előkészített zöldségeket kevés vízben pároljuk puhára. Enyhén fűszerezzük, majd óvatosan keverjük össze a kész kuszkusszal. Tálalás előtt keverjük hozzá a friss petrezselyemzöldet, igény szerint utóízesítsük.
Tápérték 1 főre:
Energia: 319 kcal
Fehérje: 10,5 g
Zsír: 4,8 g
Szénhidrát: 56,7 g