Hozzávalók 1 adaghoz |
Mennyiség (7-11 éveseknek) |
kínai kel | 130 g |
édesburgonya | 25 g |
tejfől (12 %-os) | 20 g |
vöröshagyma | 12 g |
liszt | 10 g |
fokhagyma | fél gerezd |
só | csipetnyi |
tarkabors | csipetnyi |
majoranna | csipetnyi |
Elkészítés: A megmosott kínai kel torzsáját levágjuk, leveleit feldaraboljuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. Meleg, sós vízben feltesszük főni először a kínai kelt, majd beletesszük az édesburgonyát. Ízesítjük az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával, majoránnával és borssal. Amire a hagymák megpuhulnak, a zöldségek is megfőnek. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, majd a forró lével felengedjük. Ezután óvatosan besűrítjük a főzeléket. Rövid ideig főzzük még, hogy a liszt íze elfőjön. Ízlés szerint utóízesítjük.
Tápérték 1 főre:
Energia: 113 kcal
Fehérje: 4,1 g
Zsír: 2,6 g
Szénhidrát: 19,5 g