Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Kínai kel főzelék édesburgonyával

Számos alapanyagból készíthetünk főzeléket a zöldségek bármely variációjával. A hagyományos kelkáposztafőzelék helyett próbáld ki ezt az újragondolt kínai keles-édesburgonyás receptet!

 

Hozzávalók 1 adaghoz

Mennyiség 
(7-11 éveseknek)
kínai kel 130 g
édesburgonya 25 g
tejfől (12 %-os) 20 g
vöröshagyma 12 g
liszt 10 g
fokhagyma fél gerezd
csipetnyi
tarkabors csipetnyi
majoranna csipetnyi

Elkészítés: A megmosott kínai kel torzsáját levágjuk, leveleit feldaraboljuk. Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. Meleg, sós vízben feltesszük főni először a kínai kelt, majd beletesszük az édesburgonyát. Ízesítjük az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával, majoránnával és borssal. Amire a hagymák megpuhulnak, a zöldségek is megfőnek. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, majd a forró lével felengedjük. Ezután óvatosan besűrítjük a főzeléket. Rövid ideig főzzük még, hogy a liszt íze elfőjön. Ízlés szerint utóízesítjük.

Tápérték 1 főre:

Energia: 113 kcal 

Fehérje: 4,1 g

Zsír: 2,6 g

Szénhidrát: 19,5 g