Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (14-17 éveseknek) |
durum tészta (makaróni) | 90 g |
brokkoli | 50 g |
sárgarépa | 50 g |
zöld paprika | 25 g |
csiperke gomba | 25 g |
tejföl (12 %-os) | 30 g |
tej (1,5 %-os) | 25 ml |
sajt | 25 g |
liszt | 10 g |
margarin | 10 g |
tojás | 1/4 db |
só | 1 g |
szerecsendió | csipetnyi |
Elkészítés: A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. A zöldségeket felaprítjuk, a margarin felén átfuttatjuk és enyhén megsózva félig puhára pároljuk. A maradék margarint felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk, melyet felengedünk tejjel, besűrítjük és szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tojást, a tejfölt és a reszelt sajt felét. A mártáshoz keverjük a főtt tésztát és a zöldségeket, majd sütőtálba öntjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készra sütjük.
Tápérték 1 főre:
Energia: 601 kcal
Fehérje: 27 g
Zsír: 17,4 g
Szénhidrát: 83,3 g