Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Csőben sült zöldséges makaróni

A tésztával készülő ételek kimondottan jó példák arra, hogy tudunk a gyermekünk számára is szívesen fogyasztott, kellően zöldséges fogásokat varázsolni!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség 
(14-17 éveseknek)
durum tészta (makaróni) 90 g
brokkoli 50 g
sárgarépa 50 g
zöld paprika 25 g
csiperke gomba 25 g
tejföl (12 %-os) 30 g
tej (1,5 %-os) 25 ml
sajt 25 g
liszt 10 g
margarin 10 g
tojás 1/4 db
1 g
szerecsendió csipetnyi

Elkészítés: A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. A zöldségeket felaprítjuk, a margarin felén átfuttatjuk és enyhén megsózva félig puhára pároljuk. A maradék margarint felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk, melyet felengedünk tejjel, besűrítjük és szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tojást, a tejfölt és a reszelt sajt felét. A mártáshoz keverjük a főtt tésztát és a zöldségeket, majd sütőtálba öntjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben készra sütjük. 

Tápérték 1 főre:

Energia: 601 kcal

Fehérje: 27 g

Zsír: 17,4 g

Szénhidrát: 83,3 g