Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Hagymás édesburgonya

Édesburgonya sütőben sütve, természetes ízaromákkal, bő zsiradékban való sütés nélkül - így a sült krumpli is tud egészséges köntöst ölteni!

 

Hozzávalók 1 adaghoz

Mennyiség 
(7-11 éveseknek)
édesburgonya 200 g
póréhagyma 30 g
fokhagyma 2 kis gerezd
olívaolaj 2 kiskanálnyi
csipetnyi
cayenne bors csipetnyi

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk és falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. Egy tepsire szórjuk a burgonyát és a fokhagymagerezdeket, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és kezünkkel jó alaposan átforgatjuk a zöldségeket. Ezután betesszük a sütőbe. Közben a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. A hagymakarikákat csak a végén (kb. 15 perc elteltével) adjuk az édesburgonyához, mert különben elégne. Amikor már a póréhagyma is a tepsiben van, körülbelül még 3 percre visszatesszük a sütőbe, és kész is. 

Tápérték 1 főre:

Energia: 260 kcal 

Fehérje: 4 g

Zsír: 8,2 g

Szénhidrát: 43,1 g