Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Gombakrém

A házi szendvicskrémek esetében biztosak lehetünk abban, hogy olyan ízűek és állagúak, ami a gyerekeknek is kedvére való! Gombát kedvelőknek érdemes kipróbálni ezt a receptet, és rendszeresen elkészíteni kenyérfeltétnek vagy mártogatósnak!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség 
(7-10 éveseknek)
csiperke gomba 40 g
tej (1,5 %-os) 20 ml
sajt 20 g
tejföl (12 %-os) 10 g 
margarin  5 g
vöröshagyma  3 g
búzaliszt   3 g 
csipetnyi
tarkabors  csipetnyi
petrezselyemzöld csipetnyi

 

Elkészítés: A gombát megmossuk, ha földesebb, alaposabban megtisztítjuk, majd vékonyra reszeljük és  margarinon megpároljuk. Ízesítjük apróra vágott vöröshagymával, a petrezselyemzölddel, sóval és a borssal. Amikor a levét elfőtte, meghintjük liszttel, és átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a tejet és a tejfölt, kissé átforraljuk és ha szükséges, utóízesítjük.

 

Tápérték 1 főre:

Energia: 112 kcal

Fehérje: 10 g

Zsír: 5,3 g

Szénhidrát: 5,9 g