Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Paradicsomos-tonhalas durum tészta

A paradicsomos tésztákat a legtöbb gyermek szívesen fogyasztja, egészítsük ki fehérjében és omega-3 zsírsavakban gazdag tonhallal!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség
(4-6 éveseknek)
 durum tészta 60 g 
 paradicsom 30 g
 tonhal (konzerv) 30 g
 sajt 10 g 
 vöröshagyma  10 g
 paradicsompüré 5 g 
olívabogyó  5 g
 olívaolaj  3 ml
 fokhagyma  csipetnyi
0,4 g
fűszerpaprika csipetnyi
feketebors csipetnyi

Elkészítés:

Az olívaolajon megpirítjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a tonhalat, a fűszerpaprikát, majd együtt pároljuk tovább. Beletesszük a paradicsompürét és a megmosott, meghámozott paradicsomokat. Az egész paradicsomokat szétnyomkodjuk, majd hozzáöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje és az egészet sóval, borssal ízesítjük. A mártást kb. 10 percig főzzük, majd belekeverjük az olajbogyót és a kész mártást elkeverjük a főtt durum tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk.

 

Tápérték 1 főre:

Energia:  323 kcal

Fehérje:  17,9 g

Zsír:  6,4 g

Szénhidrát:  47,4 g