Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:
Publikálás dátuma: 2018-11-01

Zabkorpás pogácsa

A házilag készített, frissen sült pogácsa illata igazán kellemes emlékeket ébreszt. A készítésébe akár a legkisebbeket is érdemes bevonni.

 Hozzávalók:

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
búzaliszt 50 g
tej, 1,5%-os 25 ml
tejföl, 12%-os 15 ml
margarin, 60%-os 12,5 g
zabkorpa 12,5 g
tojás 6 g
élesztő 2 g
csipetnyi

Elkészítési mód:  

A langyos tejben, meleg helyen felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a zabkorpával, és a sóval. Elmorzsoljuk a margarinnal, belekeverjük a tojást, a tejfölt és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, végül a felvert tojással megkenjük. Közepesen meleg (170-180 oC-os) sütőben megsütjük.

 

Fotó: pexels.com

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Zabpelyhes galuska Zabpelyhes galuska
Ezzel a recepttel kiváltható a finomlisztből készült galuska, így egy rostdúsabb, laktatóbb köretet kapunk. A zöldséget azért ne feledjük el mellőle!
Miből Mennyit?
2018-11-01
Rostban gazdag ételek Rostban gazdag ételek
Mutatunk neked néhány rostban gazdag fogást, amik segíthetnek rendben tartani a bélműködést, stabilan tartják a vércukorszintet és jó sokáig jóllakottnak érzed magad tőlük.
Schmidt Judit, Kovács Judit
2018-10-01
Mit kell tudni a rostokról? Mit kell tudni a rostokról?
Az emésztés kényes téma, amiről lehet, hogy nem szívesen beszélsz. Mégis fontos ismerned néhány dolgot ezzel kapcsolatban. Az elégtelen rostfogyasztás ugyanis gyakran székrekedéshez vezet. A megelőzés érdekében minden nap elegendő rostra van szükséged.
Schmidt Judit
2018-10-01