Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Töltött cukkini, sertéshússal, kölessel

A töltött zöldség mindig jó választás egy gyorsan elkészíthető ebédhez vagy vacsorához.

Hozzávalók:

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
cukkíni 150 g
sovány sertéshús 40 g
köles 20 g
tejföl, 12%-os 20 ml
tojás 10 g
kukoricaolaj 1 kávéskanál
vöröshagyma 2 g
fűszerpaprika késhegynyi
só, őrölt feketebors csipetnyi
friss bazsalikom csipetnyi

 

Elkészítési mód:

A darált sertéshúsból az olaj, a vöröshagyma, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk. A vízzel leöblített kölest kevés olajon megpároljuk. A cukkínit megmossuk, kettévágjuk, közepét kivájjuk, majd a kivájt húsát apró kockákra vágjuk. A vájadékot kissé megsózzuk, s később, a töltés előtt, a sótól eresztett vizet felitatjuk. A pörkölthöz hozzákeverjük az előzőleg megpárolt kölest és a tojást, valamint a cukkínikockákat. Alaposan összedolgozzuk, és beletöltjük a cukkínikbe. Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 Fotó: Egyed Péter

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Zöldségleves kölesbetéttel Zöldségleves kölesbetéttel
A köles nemcsak köretként, hanem levesbetétként is megállja a helyét, most éppen ebben a gyorsan elkészíthető finom levesben.
Miből Mennyit?
Kölesfasírt Kölesfasírt
A köles gyorsan elkészíthető, sokoldalú gabona. Zöldségekkel dúsítva, párolva vagy főve köretnek, rakott, töltött ételekhez, vagdaltakhoz is kiváló - a rizs helyett vagy annak kiegészítésére.
Miből Mennyit?
Cukkínikrém Cukkínikrém
Ez a könnyen és gyorsan elkészíthető szendvicskrém megfelelő választás reggelire, tízóraira vagy uzsonnára is.
Miből Mennyit?