Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
cukkíni | 150 g |
sovány sertéshús | 40 g |
köles | 20 g |
tejföl, 12%-os | 20 ml |
tojás | 10 g |
kukoricaolaj | 1 kávéskanál |
vöröshagyma | 2 g |
fűszerpaprika | késhegynyi |
só, őrölt feketebors | csipetnyi |
friss bazsalikom | csipetnyi |
Elkészítési mód:
A darált sertéshúsból az olaj, a vöröshagyma, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk. A vízzel leöblített kölest kevés olajon megpároljuk. A cukkínit megmossuk, kettévágjuk, közepét kivájjuk, majd a kivájt húsát apró kockákra vágjuk. A vájadékot kissé megsózzuk, s később, a töltés előtt, a sótól eresztett vizet felitatjuk. A pörkölthöz hozzákeverjük az előzőleg megpárolt kölest és a tojást, valamint a cukkínikockákat. Alaposan összedolgozzuk, és beletöltjük a cukkínikbe. Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Fotó: Egyed Péter