Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
csirkemell | 60 g |
zöldpaprika | 40 g |
natúr joghurt | 100 ml |
csemegekukorica, fejessaláta |
40-40 g |
retek | 20 g |
snidling | 5 g |
olívaolaj | 1 kávéskanál |
fokhagyma | 1/2 gerezd |
só | csipetnyi |
Elkészítési mód:
A csirkemellfilét megmossuk, kockákra vágjuk, ízesítjük a zúzott fokhagymával, megsózzuk, majd kevés repceolajban megpároljuk, enyhén lepirítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kivesszük a magházát, majd felkarikázzuk. A mélyfagyasztott, hűtőszekrényben felengedett morzsolt, kukoricát megpároljuk vagy megfőzzük, lecsepegtetjük és a paprikával együtt összekeverjük a csirkemellel. A megtisztított fejessalátát csíkokra vágjuk, a retket felkarikázzuk, és a többi alapanyaghoz keverjük. A salátára csepegtetjük az olajat, leöntjük a kevés sóval ízesített joghurttal, majd jól összekeverjük. A tetejét megszórjuk apróra vágott metélőhagymával és hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Fotó: Egyed Péter