Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
Mennyiség (14-18 éveseknek) |
csirkecomb | 30 g | 120 g |
csiperke | 5 g | 25 g |
sajt | 5 g | 15 g |
paradicsompüré | 2,5 g | 10 g |
napraforgóolaj | 1/2 teáskanál | 8 ml |
petrezselyemzöld | csipetnyi | csipetnyi |
só | csipetnyi | csipetnyi |
friss rozmaring | ízlés szerint | ízlés szerint |
oregánó | ízlés szerint | ízlés szerint |
Elkészítési mód:
A csirkecombról lehúzzuk a bőrt, megmossuk, lecsepegtetjük, és enyhén megsózzuk. A megmosott, felszeletelt gombát az olajon félig megpároljuk, hozzákeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, végül az apróra vágott petrezselymet. A csirkecombot az előkészítés után közepesen meleg sütőben majdnem puhára sütjük, majd kivesszük, rákenjük a gombás mártást, ráhelyezzük a sajtszeletet (vagy ráreszeljük) és a sütőbe visszatolva készre sütjük.
Fotó: Egyed Péter