Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Almás csirkemell

Az édeskés alma íze jól harmonizál a húsokkal is, jelen esetben a csirkemellel alkot egyedi párost.

Hozzávalók:

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
csirkemell 60 g
alma 30 g (1/3 kisebb darab)
napraforgóolaj 1 teáskanál
csipetnyi
őrölt szerecsendió Ízlés szerint

Elkészítési mód:

A csontról lefejtett (kifilézett) csirkemellfilét enyhén kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, őrölt szerecsendióval, és a felforrósított olajban, hirtelen mindkét oldalát elősütjük. Ezután egy tepsibe egymás mellé helyezzük a szeleteket, a tetejére pedig elterítjük, az almareszelőn előzőleg lereszelt, vagy szeletekre vágott almát. Előmelegített sütőbe téve, közepes lángnál (170-180 oC-on) átsütjük.

Tipp:

Az alma tetejére reszelhetünk sajtot is, amitől még ízesebb lesz étel, ez esetben a hús mennyisége lehet kevesebb.

 

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Házi almás-fahéjas joghurt mézzel és dióval Házi almás-fahéjas joghurt mézzel és dióval
Kiváló alternatívája a készen kapható gyümölcsjoghurtoknak. Szezonálisan bármely más gyümölccsel elkészíthető.
Miből Mennyit?
Mit kell tudni a húsokról, húskészítményekről, halakról? Mit kell tudni a húsokról, húskészítményekről, halakról?
A húsok, a húskészítmények, a halak mindegyike teljes értékű fehérjeforrás, ezen kívül külön-külön további értékes tápanyagokat rejtenek magukban. Ennek ellenére ez az a csoport, ami a legtöbb kritikát kapja egészségre gyakorolt hatásai tekintetében.
Kiss-Tóth Bernadett
Almás palacsinta Graham-liszttel Almás palacsinta Graham-liszttel
A hagyományos, finomliszttel készülő palacsinta rostdúsabb, friss gyümölccsel ízesített változata. Gyors, laktató desszert. Próbáld ki más gyümölcsökkel is!
Miből Mennyit?