Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Színes kuszkuszsaláta

A kuszkusz számos változatban és ízben is remek étel: levesbetét, köret, töltelék, vagy éppen saláta is készíthető belőle.
Hozzávalók 4 főre 15-18 éveseknek
kuszkusz 160 g
paradicsompaprika 160 g
póréhagyma 40 g
olívabogyó 20 g
balzsamecet 1 evőkanál
olívaolaj 4 kiskanál
uborka 2 kisebb darab
só, őrölt Cayenne bors csipetnyi

Elkészítés:

A hagymát vágjuk nagyon apróra, tegyük az ecet, olaj, só és bors keverékébe!

Hagyjuk ebben állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, így a hagyma íze lágyabb lesz!

Forraljunk fel a kuszkuszhoz képest dupla mennyiségű vizet, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kuszkuszt és kevés olajat!

Lefedve hagyjuk állni kb. 5-7 percig, amíg a kuszkusz meg nem dagad!

Az uborkát vágjuk negyedekre, a magos részét kaparjuk ki, és így vágjuk apró kockákra! Az olajbogyókat is kockázzuk fel!

A puha kuszkuszt villával lazítsuk fel!

Keverjük hozzá az uborkát, az olajbogyót és az ecetes hagymát!

Tálalás előtt hűtőben tárolva hagyjuk az ízeket összeérni!

Tápérték 1 főre:

Energia: 216 kcal (901 kJ)

Fehérje: 6 g

Zsír: 5 g

Szénhidrát: 35 g

Élelmi rost: 3 g

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Tudnivalók a gabonalisztekről, kenyerekről Tudnivalók a gabonalisztekről, kenyerekről
Mindennapi étrendünk részét képezik a gabonák, illetve őrleményeik, a különböző rizsfajták és gabonaköretek, valamint az ezekből készült ételek. Arról már esett szó cikkeinkben, hogy egészségünk megőrzése és a betegségek megelőzése céljából az élelmi rostokban gazdag, minél kisebb mértékű feldolgozási eljáráson átesett termékek javasoltak. Jelen cikkünkben egy részletesebb kitekintőt teszünk a gabonák világába.
Kiss-Tóth Bernadett
A szénhidrátok hullámvasútján A szénhidrátok hullámvasútján
A szénhidrátok fontos energiaforrások, de nem mindegy, hogy mennyit és milyen típusút fogyasztasz belőlük. Ismerd meg a glikémiás index fogalmát!
okosdoboz.hu
Mit kell tudni a gabonafélékről és a burgonyáról? Mit kell tudni a gabonafélékről és a burgonyáról?
A gabonafélék olyan szerepet töltenek be táplálkozásunkban, mint a ház alapozása az építkezésben. Alap nélkül pedig összedől a ház.
Kiss-Tóth Bernadett