Hozzávalók 4 főre | 15-18 éveseknek |
kuszkusz | 160 g |
paradicsompaprika | 160 g |
póréhagyma | 40 g |
olívabogyó | 20 g |
balzsamecet | 1 evőkanál |
olívaolaj | 4 kiskanál |
uborka | 2 kisebb darab |
só, őrölt Cayenne bors | csipetnyi |
Elkészítés:
A hagymát vágjuk nagyon apróra, tegyük az ecet, olaj, só és bors keverékébe!
Hagyjuk ebben állni, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, így a hagyma íze lágyabb lesz!
Forraljunk fel a kuszkuszhoz képest dupla mennyiségű vizet, vegyük le a tűzről, tegyük bele a kuszkuszt és kevés olajat!
Lefedve hagyjuk állni kb. 5-7 percig, amíg a kuszkusz meg nem dagad!
Az uborkát vágjuk negyedekre, a magos részét kaparjuk ki, és így vágjuk apró kockákra! Az olajbogyókat is kockázzuk fel!
A puha kuszkuszt villával lazítsuk fel!
Keverjük hozzá az uborkát, az olajbogyót és az ecetes hagymát!
Tálalás előtt hűtőben tárolva hagyjuk az ízeket összeérni!
Tápérték 1 főre:
Energia: 216 kcal (901 kJ)
Fehérje: 6 g
Zsír: 5 g
Szénhidrát: 35 g
Élelmi rost: 3 g