Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (7-10 éveseknek) |
sárgarépa | 20 g |
kelkáposzta | 15 g |
zeller | 10 g |
petrezselyemgyökér | 10 g |
karalábé | 10 g |
paradicsompüré | 15 g |
vöröshagyma | 10 g |
napraforgóolaj | 7 ml |
só | 1 g |
feketebors | csipetnyi |
friss petrezselyemzöld | csipetnyi |
bazsalikom (lehetőség szerint friss) | csipetnyi |
oregánó | csipetnyi |
durumtészta | 10 g |
sajt | 10 g |
Elkészítés: A zöldségeket mossuk és tisztítsuk meg, és vágjuk körülbelül egyforma darabokra. Az apróra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá az előkészített zöldségeket. Ízesítsük a finomra vágott petrezselyemzölddel, az őrölt borssal, az oregánóval, a bazsalikommal és kevés sóval! Kicsit pirítsuk le, majd kevés vizet aláöntve pároljuk tovább. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, kanalazzuk hozzá a paradicsompürét, majd így is pirítsuk át. Folytonos kevergetés mellett engedjük fel kb. 2 deciliter meleg vízzel. Amennyiben szükséges, ízesítsük még, és addig főzzük, míg minden megpuhul!
Tápérték 1 főre:
Energia: 177 kcal
Fehérje: 6,6 g
Zsír: 9,4 g
Szénhidrát: 16,2 g