Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (7-10 éveseknek) |
zeller | 45 g |
tejföl (12 %-os) | 30 g |
sárgarépa | 13 g |
petrezselyemgyökér | 7 g |
karalábé | 5 g |
napraforgóolaj | 4 g |
liszt | 6 g |
só | csipetnyi |
bors | csipetnyi |
petrezselyemzöld | csipetnyi |
zellerzöld | csipetnyi |
Elkészítés: A zölségeket tisztítjuk, hámozzuk és kis darabokra aprítjuk. Az előkészített zöldségeket átforgatjuk olajon, majd 1-1,5 dl víz hozzáadásával összepároljuk, ízesítjük, és ha megpuhultak, botmixerrel pürésítjünk. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, majd behabarjuk a levest, ezután folyamatos kevergetés mellett forralunk rajta még egyet. Tálaláskor friss, aprított zellerzölddel díszíthetjük az elkészült levest.
Tápérték 1 főre:
Energia: 120 kcal
Fehérje: 2,6 g
Zsír: 7,6 g
Szénhidrát: 10 g