Hozzávalók 1 adaghoz |
Mennyiség (7-11 éveseknek) |
édesburgonya | 200 g |
póréhagyma | 30 g |
fokhagyma | 2 kis gerezd |
olívaolaj | 2 kiskanálnyi |
só | csipetnyi |
cayenne bors | csipetnyi |
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az édesburgonyát meghámozzuk és falatnyi kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. Egy tepsire szórjuk a burgonyát és a fokhagymagerezdeket, ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és kezünkkel jó alaposan átforgatjuk a zöldségeket. Ezután betesszük a sütőbe. Közben a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. A hagymakarikákat csak a végén (kb. 15 perc elteltével) adjuk az édesburgonyához, mert különben elégne. Amikor már a póréhagyma is a tepsiben van, körülbelül még 3 percre visszatesszük a sütőbe, és kész is.
Tápérték 1 főre:
Energia: 260 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 8,2 g
Szénhidrát: 43,1 g