Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (14-18 éveseknek) |
spárga | 50 g |
sárgarépa | 20 g |
petrezselyemgyökér | 10 g |
tej | 20 ml |
főzőtejszín | 15 ml |
vöröshagyma | 10 g |
búzaliszt | 8 g |
napraoforgóolaj | 5 ml |
tojássárga | fél db |
jódozott só | 1 g |
petrezselyemzöld | 2 g |
őrölt tarkabors | csipetnyi |
Elkészítés:
A spárgák durvább héjrészét hámozzuk, majd 3-4 cm-es darabokra aprítjuk, és a sípjukat (kicsúcsosódó végük) sem dobjuk el. Kevés olajon átforgatjuk, pároljuk a a spárgadarabokat, majd a sípokat külön választjuk. A szárdarabokat a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt zöldségekkel együtt sós, fűszeres vízben feltesszük főzni. Amint megpuhultak, a tej hozzáadásával, botmixer segítségével krémesítünk, majd alaposan elkeverjük a tejszínt és a tojássárgáját, 10-15 percig tovább főzzük. Friss petrezselyemzölddel és a megpárolt "síp" darabokkal tálaljuk.
Tápérték 1 főre:
Energia: 149 kcal
Fehérje: 4,4 g
Zsír: 9,2 g
Szénhidrát: 12 g