Hozzávalók 4 adaghoz | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
búzaliszt | 240 g |
tej (1,5 %-os) | 120 ml |
élesztő | 12 g |
cukor | 4 g |
napraforgóolaj | 4 ml |
margarin | 40 g |
tojás | 1 db |
paradicsompüré | 60 g |
sajt | 60 g |
kukorica | 40 g |
csiperke gomba | 40 g |
zöldborsó | 20 g |
jódozott só | 2 g |
bazsalikom | csipetnyi |
oregánó | csipetnyi |
Elkészítés: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojással, olajjal, sóval együtt a lisztből lágy, kelt tésztát gyúrunk. Fél-1 óra kelesztés után kivajazott tepsibe helyezzünk, megkenjük az oregánóval és bazsalikommal ízesített paradicsompürével, elszórtam elhelyezzük rajta a puhára főtt zöldségeket, majd a reszelt sajtot és előmelegített sütőben 180-200 fokon készre sütjük.
Tipp: A kész pizzát, pár perc hűlés után riss, zöld salátalevelekkel, pl. rukkolával tálalva igazán zöldséges fogást készíthetünk
Tápérték 1 főre:
Energia: 397 kcal
Fehérje: 16,3 g
Zsír: 12,1 g
Szénhidrát: 55,1 g