Hozzávalók 4 főre |
14-17 évesek számára |
bulgur | 180 g |
vöröshagyma | 4 kisebb darab |
paradicsom | 120 g |
friss mentalevél | néhány levélnyi |
friss citromlé | 4 csapott mokkáskanál |
fokhagyma | 2 gerezd |
víz | 5 dl |
petrezselyemzöld, friss | ízlés szerint |
só, őrölt feketebors | csipetnyi |
Elkészítés:
Forraljuk fel a vizet! Adjuk hozzá a bulgurt és keverjük el! Fedjük le légmentesen záró fedővel és hagyjuk állni legalább 4 órán keresztül, mielőtt újra felnyitnánk! Ezt követően szűrjük le a bulgurt! Ne maradjon rajta felesleges víz! Keverjük össze a kimagozott, apró kockákra vágott, friss paradicsommal, a felkockázott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemzölddel és a mentalevéllel! Adjuk hozzá a citromlét, végül ízesítsük kevés sóval és frissen őrölt feketeborssal!
Tápérték 1 főre:
Energia: 175 kcal (733 kJ)
Fehérje: 6,3 g
Zsír: 0,7 g
Szénhidrát: 38 g
Élelmi rost: 10 g