Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
csirkemell | 40 g |
paradicsom | 50 g |
mozzarella sajt | 20 g |
tönkölybúza liszt | 40 g |
tej, 1,5%-os | 15 ml |
olívaolaj | 1 teáskanál |
ketchup | 20 g |
élesztő | 5 g |
tojás | 1/4 közepes darab |
rukkola | 20 g |
só | csipetnyi |
Elkészítési mód:
Az élesztőt futtassuk fel a langyos tejben és öntsük hozzá a liszthez! A tésztát sózzuk meg, öntsük hozzá az olívaolaj felét, adjuk hozzá a tojást, és alaposan dolgozzuk össze! Letakarva, langyos helyen fél órán át kelesztjük. Közben a felmelegített maradék olajon pároljuk meg a felkockázott csirkemellet! Kevés vizet aláöntve, sózva, borsozva fedő alatt pároljuk készre! Amikor a levét elfőtte, ízesítjük a fűszerekkel és együtt pároljuk még pár percig. Ha elkészült, tegyük félre hűlni! A megkelt tésztát fél centiméter vastagságúra nyújtsuk ki, és fektessük tapadásmentes bevonattal ellátott tepsibe, villával szurkáljuk meg! Kenjük meg a tésztát a csirkeraguval, erre tegyük a felszeletelt paradicsomot! A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, locsoljuk meg a ketchuppel és sütőben kb. 25 perc alatt süssük pirosra! Tálaláskor szórjuk meg a rukkolával!
Fotó: pexels.com