Folyadékfogyasztás Folyadékfogyasztás
Helyes folyadékfogyasztással a betegségek nagy részét kivédhetnénk amellett, hogy a kiszáradást is el lehetne kerülni, ami legfőképpen az időseket és a kisgyermekeket veszélyezteti.
Schmidt Judit, Kovács Judit
2018-10-01
Az élet kútja Az élet kútja
Legfontosabb szerveink – mint a szív, a tüdő, az agy, az izmok, a bőr – legfőbb alkotója is víz, így a rendszeres folyadékfogyasztás nélkülözhetetlen az élethez. Vérünk is nagyrészt vízből áll, így egy folyóhoz hasonlóan tudja segíteni a különböző anyagok szállítását testünkben. Ha nem iszol eleget, fáradékonyabb is lehetsz, és nem tudsz úgy tanulni az iskolában vagy mozogni a tornaórákon, ahogy szeretnél.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Étrendünk alapja Étrendünk alapja
Napi menünket el sem tudjuk képzelni kenyér, tészta, rizs nélkül. Ez nem is csoda, hiszen ősidők óta ezek az élelmiszerek alkotják a táplálkozásunk alapját. A búza, rozs, zab, rizs, köles, illetve az ezekből készült kenyerek, péksütemények, tésztafélék mind a gabonafélékhez tartoznak.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Egyél úgy, mint egy szuperhős! Egyél úgy, mint egy szuperhős!
Annyi helyen találkozom azzal, hogy egyek, igyak szuperélelmiszereket. De miért olyan szuperek? Én is szuperhős leszek, ha ezeket eszem? A végére járok ennek a dolognak!
okosdoboz.hu
2018-10-01
Rejtett cukrok az élelmiszereinkben Rejtett cukrok az élelmiszereinkben
A cukor megédesíti az életet, ráadásul szervezetünk üzemanyaga, ezért nélkülözhetetlen is. De mint az étrendünk legtöbb összetevőjéből, a cukorból is megárt is a sok.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Édesen, de okosan Édesen, de okosan
Melyek azok az ételek, amelyek bár nem részei a mindennapi étrendünknek, de nélkülük nincs vendégség, szülinap és ünnepek? Ezek az édességek.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Nassolás bűntudat nélkül Nassolás bűntudat nélkül
Előfordul, hogy megkívánsz egy édes falatot vacsora után, kényeztetnéd az ebédre várakozó, üres gyomrodat, vagy éppen rágcsálnál valamit olvasás vagy tévénézés közben.
okosdoboz.hu
2018-10-01