Tápanyagok Tápanyagok
Tudod, hogyan néz ki egy egészséges tányérnyi étel? Ebben a videóban számos egészséges étkezéssel kapcsolatos kérdésedre választ kapsz.
Schmidt Judit, Kovács Judit
2018-10-01
Fehérjeforrások a fejlődéshez Fehérjeforrások a fejlődéshez
Fontos tudni, hogy szervezetünk építőanyagai a fehérjék. Ezért ha ügyes kőműves vagy, a nagy fehérjetartalmú ételekből erős csontokat, izmokat tudsz építeni, és így biztosíthatod, hogy szervezeted többi része is megfelelően növekedjen és egészséges maradjon.
okosdoboz.hu
2018-10-01
Étrendünk kenőanyagai: a zsírok Étrendünk kenőanyagai: a zsírok
A zsírok nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a szervezet működésében, de nem mindegy, hogy mennyi és milyen minőségű zsír(oka)t fogyasztunk. Egyik oldalon ott az elhízás, az érelmeszesedés veszélye, másrészről viszont vannak zsírok, amelyek részt vesznek az idegi működésben, a bőrünk táplálásában és számtalan élettani folyamatban.
okosdoboz.hu
2018-10-01
A szénhidrátok hullámvasútján A szénhidrátok hullámvasútján
A szénhidrátok fontos energiaforrások, de nem mindegy, hogy mennyit és milyen típusút fogyasztasz belőlük. Ismerd meg a glikémiás index fogalmát!
okosdoboz.hu
2018-10-01
Az egészséged színes őrzői Az egészséged színes őrzői
Képzeld el, hogy az egészséged egy vár. Ezt olyan anyagok is védik, amelyeket a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával vehetsz magadhoz. Tudod-e, hogyan védenek téged? Szerinted van elég várvédőd?
okosdoboz.hu
2018-10-01