Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Édesburgonya püré

A hagyományos burgonyapüré mintájára készíthetünk édesburgonyából is krémes köretet!

 

Hozzávalók 1 adaghoz

Mennyiség 
(14-17 éveseknek)
édesburgonya 250 g
tej (1,5 %-os) 100 ml
margarin 10 g
0,8 g
bors csipetnyi
őrölt szerecsendió csipetnyi

Elkészítés: Az édesburgonyát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a margarint és a tejet, majd még melegen összeturmixoljuk. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. 

Tápérték 1 főre:

Energia: 318 kcal 

Fehérje: 7,4 g

Zsír: 7,6 g

Szénhidrát: 55,7 g