Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Céklafőzelék

A céklát ne csak savanyított formájában, hanem nyers, párolt, sült vagy főzelék alapanyagaként is ismertessük meg a gyerekekkel!

 

Hozzávalók 1 adaghoz

Mennyiség 
(7-11 éveseknek)
cékla 80 g
burgonya 65 g
tejszín 24 ml
sárgarépa 16 g
liszt 8 g
napraforgóolaj 5 ml
cukor 1,5 g
0,5 g
kakukkfű csipetnyi

Elkészítés: A céklát, a burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és egyenletes kockára vágjuk. Az olajon átfuttatjuk a kakukkfüvet, hogy az aromája jól érvényesüljön, majd rátesszük a zöldségeket, és felengedjük 1-1,5 dl vízzel. Kevés sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Behabarjuk a lisztes, tejszínes keverékkel és kevés cukorral, sóval utóízesítjük.

Tápérték 1 főre:

Energia: 216 kcal 

Fehérje: 4,6 g

Zsír: 9,2 g

Szénhidrát: 27,8 g