Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Kukoricás quinoasaláta

Gabonákból és álgabonákból is variálhatjuk a salátákat! Nemcsak tápértéküket emeljük ezzel, hanem sokkal laktatóbbá is válnak ezáltal.

 

Hozzávalók 1 adaghoz

Mennyiség 
(7-11 éveseknek)
kukorica (főtt vagy konzerv) 65 g
quinoa 65 g
rukkola 50 g
póréhagyma 20 g
friss citromlé 5 ml
olívaolaj 5 ml
csipetnyi
feketebors csipetnyi

Elkészítés: A quinoát szűrőben, meleg vízzel öblítsük át, tegyük fel főni 2,5-szeres mennyiségű sós vízben. Ha megpuhult, szűrjük le és keverjük hozzá a lecsöpögtett kukoricát. Amikor kihűlt akkor keverjük hozzá a felkarikázott újhagymát, rukkolát. A végén locsoljuk meg olívaolajjal, citromlével.

 

Tápérték 1 főre:

Energia: 403 kcal 

Fehérje: 13,9 g

Zsír: 12,3 g

Szénhidrát: 60 g