Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Rakott zöldbab

A rakott ételek számtalan formában variálhatók. Amennyiben gabonakörettel, párolt zöldséggel és hússal készítjük őket, úgy teljes értékű, komplett fogásként ebédre vagy vacsorára is kínálhatók!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség 
(7-11 éveseknek)
zöldbab 200 g
sertés darálthús (közepes zsírtartalmú) 60 g
tejföl (12%-os) 30 g
barnarizs 20 g
vöröshagyma 7 g
lecsókonzerv 7 g
napraforgóolaj 6 ml
fűszerpaprika 0,6 g
0,6 g
bors csipetnyi
fokhagyma csipetnyi

Elkészítés: A zöldbabot forró vízben előfőzzük, és a kétharmadát magas szélű tepsibe terítjük. A barnazsizst kétszeres mennyiségű forró vízben puhára főzzük. Amíg fő, az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük, majd a lecsóval készre pároljuk. Az előkészített kétharmad zöldbabra rétegezzük a ragut, majd a puhára főtt rizst, végül az egészet a maradék egyharmad zöldbabbal takarjuk be, és a tetejére egyenletesen ráöntjük a tejfölt. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. 

Tápérték 1 főre:

Energia: 430 kcal

Fehérje: 18,2 g

Zsír: 24,8 g

Szénhidrát: 32,7 g