Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (7-11 éveseknek) |
zöldbab | 200 g |
sertés darálthús (közepes zsírtartalmú) | 60 g |
tejföl (12%-os) | 30 g |
barnarizs | 20 g |
vöröshagyma | 7 g |
lecsókonzerv | 7 g |
napraforgóolaj | 6 ml |
fűszerpaprika | 0,6 g |
só | 0,6 g |
bors | csipetnyi |
fokhagyma | csipetnyi |
Elkészítés: A zöldbabot forró vízben előfőzzük, és a kétharmadát magas szélű tepsibe terítjük. A barnazsizst kétszeres mennyiségű forró vízben puhára főzzük. Amíg fő, az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük, majd a lecsóval készre pároljuk. Az előkészített kétharmad zöldbabra rétegezzük a ragut, majd a puhára főtt rizst, végül az egészet a maradék egyharmad zöldbabbal takarjuk be, és a tetejére egyenletesen ráöntjük a tejfölt. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
Tápérték 1 főre:
Energia: 430 kcal
Fehérje: 18,2 g
Zsír: 24,8 g
Szénhidrát: 32,7 g