Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (7-10 éveseknek) |
közepes zsírtartalmú sertéshús | 45 g |
burgonya | 50 g |
sárgarépa | 20 g |
petrezselyemgyökér | 15 g |
zeller | 10 g |
karalábé | 10 g |
vöröshagyma | 10 g |
lecsó (konzerv) | 4 g |
napraforgó olaj | 4 ml |
só | 0,5 g |
fűszerpaprika | csipetnyi |
fokhagyma | csipetnyi |
fekete bors | csipetnyi |
köménymag | csipetnyi |
Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott húst, majd a lecsót és a tetszőlegesem feldarabolt burgonyát, zöldségeket. Köménnyel, sóval, borssal, fokhagymával ízesítünk, majd 1-1,5 dl vízzel felforraljuk a levest és addig főzzük, amíg minden teljesen megpuhul.
Tápérték 1 főre:
Energia: 240 kcal
Fehérje: 10,2 g
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 15,4 g