Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Zöldséges gulyásleves

A magyaros konyha tradicionális ételeit is készíthetjük egészségtudatosan - zöldségekkel gazdagon, valamint csipetke, tarhonya vagy más levesbetétek nélkül!

 

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség
(7-10 éveseknek)
közepes zsírtartalmú sertéshús 45 g
burgonya 50 g
sárgarépa 20 g
petrezselyemgyökér 15 g
zeller 10 g
karalábé 10 g
vöröshagyma 10 g
lecsó (konzerv) 4 g
napraforgó olaj 4 ml
0,5 g
fűszerpaprika csipetnyi
fokhagyma csipetnyi
fekete bors csipetnyi
köménymag csipetnyi

Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a felkockázott húst, majd a lecsót és a tetszőlegesem feldarabolt burgonyát, zöldségeket. Köménnyel, sóval, borssal, fokhagymával ízesítünk, majd 1-1,5 dl vízzel felforraljuk a levest és addig főzzük, amíg minden teljesen megpuhul.

 

Tápérték 1 főre:

Energia: 240 kcal

Fehérje:  10,2 g

Zsír: 15 g

Szénhidrát: 15,4 g