Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (7-11 éveseknek) |
padlizsán | 40 g |
olíva olaj | 15 ml |
vöröshagyma | 10 g |
sárgarépa | 10 g |
mustár | 3 g |
só | 1 g |
Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, a közepén levő magjait kikaparjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kikaparjuk a héjából. Közben az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és a megtisztított, vékonyra reszelt répát. Végül a padlizsánt összekeverjük a hagymás répával, botmixerrel vagy aprítógéppel krémesítjük, majd ízesítjük sóval és mustárral.
Tápérték 1 főre:
Energia: 159 kcal
Fehérje: 0,9 g
Zsír: 15,3 g
Szénhidrát: 4,2 g