Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Padlizsánkrém

Az egyik leggyakrabban készített és fogyasztott zöldségkrém, amit mártogatósként és kenyérfeltétként is fogyaszthatunk!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség 
(7-11 éveseknek)
padlizsán 40 g
olíva olaj 15 ml
vöröshagyma 10 g
sárgarépa 10 g
mustár 3 g
1 g


Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, a közepén levő magjait kikaparjuk. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kikaparjuk a héjából. Közben az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és a megtisztított, vékonyra reszelt répát. Végül a padlizsánt összekeverjük a hagymás répával, botmixerrel vagy aprítógéppel krémesítjük, majd ízesítjük sóval és mustárral. 

Tápérték 1 főre:

Energia: 159 kcal

Fehérje: 0,9 g

Zsír: 15,3 g

Szénhidrát: 4,2 g