Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Kefires-almás kukoricasaláta

A majonézes kukoricasaláta újragondolt alternatívája ugyanolyan ízletes és kedvenc lehet, mint a hagyományos receptúra alapján készült változat!

 

Hozzávalók 1 adaghoz

Mennyiség 
(11-14 éveseknek)
kukorica 100 g
kefir 125 g
alma 90 g
cukor 12 g
mustár 10 g
csipetnyi
bors csipetnyi
petrezselyemzöld csipetnyi

Elkészítés: A kefirhez hozzáadjuk a fűszereket, cukrot. A főtt vagy konzerv kukorica levét leöntjük, majd a kukoricaszemeket és apróra vágott almadarabokat összekeverjük az ízesített kefirrel. Hűtve, friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, fogyasztjuk. 

Tápérték 1 főre:

Energia: 306 kcal 

Fehérje: 9,9 g

Zsír: 7,1 g

Szénhidrát: 49,9 g