Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Zabpelyhes rakott brokkoli pulykahússal

A rakott ételek - amellett, hogy mindent tartalmazhatnak, ami szükséges egy teljes értékű főétkezéshez - számtalanféle variációban összeállíthatók!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
brokkoli 150 g
pulykahús 50 g
tejföl (12%-os) 20 g
zabpehely 15 g
vöröshagyma 6 g
lecsókonzerv 5 g
napraforgóolaj 4 ml
fűszerpaprika csipetnyi
0,5 g

 

Elkészítés: A megtisztított, megmosott, rózsáira szedett brokkolit, forró vízben előfőzzük, és a kétharmadát magas szélű tepsibe terítjük. A pulykahúst megmossuk, kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a meleg vízbe beáztatott, majd kicsavart zabpelyhet, és az olaj, a vöröshagyma, a lecsó, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle. Ezt követően ledaráljuk. A brokkolira terítjük a zabpelyhes pulykaragut, végül az egészet a maradék egyharmad brokkolival takarjuk be, majd a tetejére egyenletesen ráöntjük a tejfölt. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz. 

Tápérték 1 főre:

Energia: 244 kcal

Fehérje: 18,1 g

Zsír: 12,3 g

Szénhidrát: 14,9 g