Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
brokkoli | 150 g |
pulykahús | 50 g |
tejföl (12%-os) | 20 g |
zabpehely | 15 g |
vöröshagyma | 6 g |
lecsókonzerv | 5 g |
napraforgóolaj | 4 ml |
fűszerpaprika | csipetnyi |
só | 0,5 g |
Elkészítés: A megtisztított, megmosott, rózsáira szedett brokkolit, forró vízben előfőzzük, és a kétharmadát magas szélű tepsibe terítjük. A pulykahúst megmossuk, kockákra vágjuk. Hozzákeverjük a meleg vízbe beáztatott, majd kicsavart zabpelyhet, és az olaj, a vöröshagyma, a lecsó, valamint a fűszerek felhasználásával pörköltet készítünk belőle. Ezt követően ledaráljuk. A brokkolira terítjük a zabpelyhes pulykaragut, végül az egészet a maradék egyharmad brokkolival takarjuk be, majd a tetejére egyenletesen ráöntjük a tejfölt. Közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
Tápérték 1 főre:
Energia: 244 kcal
Fehérje: 18,1 g
Zsír: 12,3 g
Szénhidrát: 14,9 g