Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Spárga krémleves

A tavaszi szezon friss, élénk zöld "sípjait" krémlevesbe is felhasználhatjuk!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség 
(14-18 éveseknek)
spárga 50 g
sárgarépa 20 g
petrezselyemgyökér 10 g
tej 20 ml
főzőtejszín 15 ml
vöröshagyma 10 g
búzaliszt 8 g
napraoforgóolaj 5 ml
tojássárga fél db
jódozott só 1 g
petrezselyemzöld 2 g
őrölt tarkabors csipetnyi

Elkészítés:

A spárgák durvább héjrészét hámozzuk, majd 3-4 cm-es darabokra aprítjuk, és a sípjukat (kicsúcsosódó végük) sem dobjuk el. Kevés olajon átforgatjuk, pároljuk a a spárgadarabokat, majd a sípokat külön választjuk. A szárdarabokat a megtisztított, tetszőlegesen feldarabolt zöldségekkel együtt sós, fűszeres vízben feltesszük főzni. Amint megpuhultak, a tej hozzáadásával, botmixer segítségével krémesítünk, majd alaposan elkeverjük a tejszínt és a tojássárgáját, 10-15 percig tovább főzzük. Friss petrezselyemzölddel és a megpárolt "síp" darabokkal tálaljuk.

 

Tápérték 1 főre:

Energia: 149 kcal 

Fehérje: 4,4 g

Zsír: 9,2 g

Szénhidrát: 12 g