Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Almás-mákos zabpehelypuding

A megszokott vanília- és csokipuding helyett egy tápanyagokban és energiában gazdag gabonapuding!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség
(14-18 éveseknek)
zabpehely 60 g
tej (1,5 %-os) 100 ml
mák (darált) 15 g
cukor 10 g
citromlé 10 ml
alma 100 g
jódozott só 0,4 g
fahéj csipetnyi

Elkészítés:

A zabpelyhet feltesszük főni a tejben, majd hozzáadjuk a darált mákot és a cukrot. Az almát megmossuk, lereszeljük kis lyukú reszelőn, citromlével ízesítjük. Amikor a mákos zabpehely már majdnem teljesen megfőtt, hozzákeverjük. Fahéjjal, reszelt (bio,kezeletlen) citromhéjjal díszítjük. 

 

Tápérték 1 főre:

Energia:  425 kcal

Fehérje: 15,5 g

Zsír: 11,7 g

Szénhidrát:  63,4 g