Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
Mennyiség (7-10 éveseknek) |
Mennyiség (11-14 éveseknek) |
Mennyiség (15 éves kortól) |
csicseriborsó | 15 g | 20 g | 30 g | 40 g |
víz | 2 dl | 2,5 dl | 3 dl | 3,5 dl |
paradicsompüré | 5 g | 6 g | 8 g | 10 g |
babérlevél | negyed darab | negyed darab | fél darab | fél darab |
petrezselyemzöld | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi |
fokhagyma | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi |
fűszerpaprika | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi |
római kömény | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi |
őrölt tarkabors | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi | csipetnyi |
friss citromlé | pár csepp | pár csepp | pár csepp | pár csepp |
Elkészítés: Válogassuk ki és öblítsük le a csicseriborsót, majd áztassuk be vízbe egy éjszakára. Másnap öntsük le róla az áztató vizet, adjunk hozzá frisset és tegyük bele a babérlevet. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet közepes lángra, és így főzzük kb. 1,5 órán keresztül vagy amíg a csicseriborsó teljesen meg nem puhul. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet, szűrjük le, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük összes többi hozzávalóval (, amíg teljesen sima nem lesz.
Tipp: Díszíthetjük pár csepp olíva olajjal, natúr joghurttal és friss zöldfűszerrel, különlegességként akár mentalevéllel!