Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Humusz

Manapság már nemcsak a keleti gasztronómiában, hanem a hazánkban is közkedvelt fűszeres csicseriborsókrémet egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség
(4-6 éveseknek)
Mennyiség
(7-10 éveseknek)
Mennyiség
(11-14 éveseknek)
Mennyiség
(15 éves kortól)
csicseriborsó  15 g 20 g 30 g 40 g
 víz  2 dl 2,5 dl 3 dl 3,5 dl
 paradicsompüré  5 g 6 g 8 g 10 g
 babérlevél  negyed darab negyed darab fél darab fél darab
 petrezselyemzöld  csipetnyi  csipetnyi csipetnyi  csipetnyi
 fokhagyma  csipetnyi csipetnyi csipetnyi  csipetnyi
fűszerpaprika csipetnyi  csipetnyi csipetnyi  csipetnyi
római kömény csipetnyi  csipetnyi csipetnyi  csipetnyi
őrölt tarkabors csipetnyi  csipetnyi csipetnyi  csipetnyi
friss citromlé pár csepp pár csepp pár csepp pár csepp

Elkészítés: Válogassuk ki és öblítsük le a csicseriborsót, majd áztassuk be vízbe egy éjszakára. Másnap öntsük le róla az áztató vizet, adjunk hozzá frisset és tegyük bele a babérlevet. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet közepes lángra, és így főzzük kb. 1,5 órán keresztül vagy amíg a csicseriborsó teljesen meg nem puhul. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet, szűrjük le, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsük összes többi hozzávalóval (, amíg teljesen sima nem lesz.

Tipp: Díszíthetjük pár csepp olíva olajjal, natúr joghurttal és friss zöldfűszerrel, különlegességként akár mentalevéllel!