Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Avokádókrém

Pikáns kenyérfeltét vagy mártogatós a telítetlen zsírsavakban gazdag avokádóból!

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
Mennyiség
(14-18 éveseknek)
avokádó  30 g 50 g
 lilahagyma 7 g  10 g
 só  0,4 g 0,4 g
 citrom- vagy limelé pár csepp  pár csepp
 fokhagyma csipetnyi  csipetnyi
 fehérbors csipetnyi  csipetnyi

Elkészítési mód:  

Az avokádót megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, kikanalazzuk a már puha belsejét, majd villával vagy botmixerrel összetörjük. A hagymát megmossuk, felkockázzuk, a tisztított fokhagymát összezúzzuk. Végül minden hozzávalót összekeverünk, az így kapott krémet sóval, borssal, a citrom vagy lime levével fűszerezzük.

Tipp: Félig puha, héján keresztül enyhén benyomható avokádóból frissen készítsük, tálaljuk és fogyasszuk! Az avokádó levegővel érintkezve könnyen barnul, íze az idő múlásával kesernyéssé válhat.

Tápérték 1 főre:

Energia: 56 kcal / 96 kcal

Fehérje: 0,7 g / 1,2 g

Zsír:  4,6 g / 7,7 g

Szénhidrát:  2,8 g / 4,8 g