Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
Mennyiség (14-18 éveseknek) |
avokádó | 30 g | 50 g |
lilahagyma | 7 g | 10 g |
só | 0,4 g | 0,4 g |
citrom- vagy limelé | pár csepp | pár csepp |
fokhagyma | csipetnyi | csipetnyi |
fehérbors | csipetnyi | csipetnyi |
Elkészítési mód:
Az avokádót megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, kikanalazzuk a már puha belsejét, majd villával vagy botmixerrel összetörjük. A hagymát megmossuk, felkockázzuk, a tisztított fokhagymát összezúzzuk. Végül minden hozzávalót összekeverünk, az így kapott krémet sóval, borssal, a citrom vagy lime levével fűszerezzük.
Tipp: Félig puha, héján keresztül enyhén benyomható avokádóból frissen készítsük, tálaljuk és fogyasszuk! Az avokádó levegővel érintkezve könnyen barnul, íze az idő múlásával kesernyéssé válhat.
Tápérték 1 főre:
Energia: 56 kcal / 96 kcal
Fehérje: 0,7 g / 1,2 g
Zsír: 4,6 g / 7,7 g
Szénhidrát: 2,8 g / 4,8 g