Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Sárgarépás káposztasaláta

Tavaszi-nyári zsenge alapanyagokból könnyen és gyorsan készíthetünk egy finom, frissítő salátát.

 

Hozzávalók 1 adaghoz Mennyiség
(4-6 éveseknek)
nyári fejeskáposzta 35 g
sárgarépa 25 g
cukor 5 g
ecet, 20%-os 5 ml
jódozott só 0,2 g
köménymag 0,01 g

Elkészítés:

A káposztát és a sárgarépát vékonyra reszeljük, sózzuk, hozzáadjuk a köménymagot majd állni hagyjuk.
Fél deciliter vízhez hozzákeverjük a cukrot és az ecetet, majd elkeverjük a zöldségekkel.

 

Tápérték 1 főre:

Energia: 54 kcal

Fehérje: 0,7 g

Zsír: 0,1 g

Szénhidrát: 12,2 g