Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Almás palacsinta Graham-liszttel

A hagyományos, finomliszttel készülő palacsinta rostdúsabb, friss gyümölccsel ízesített változata. Gyors, laktató desszert. Próbáld ki más gyümölcsökkel is!
Hozzávalók
12 darabhoz (6 főre)
15-18 évesek számára
alma 200 g (1 nagyobb)
tej, 1,5%-os 60 ml
Graham-liszt 2 púpozott evőkanál
barna rizsliszt 1 púpozott evőkanál
cukor 4 csapott evőkanál
tojás 16 g (0,4 db közepes)
étolaj 4 teáskanál

Elkészítés:

A szokásos módon elkészített palacsintatésztába belekeverjük a megmosott, reszelt almát, majd az így összeállított tésztát a teflonserpenyőben kevés olajon kisütjük.

Tápérték 1 főre:

Energia: 167 kcal (699 kJ)

Fehérje: 3 g

Zsír: 5 g

Szénhidrát: 27 g

Élelmi rost: 3 g

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Mit kell tudni a cukorról, az édességekről és egyes édesítőszerekről? Mit kell tudni a cukorról, az édességekről és egyes édesítőszerekről?
Az édes íz szeretete emberi mivoltunk fő jellemzője, hisz legelső pozitív érzékszervi tapasztalatunk az anyatej édes ízéhez kapcsolható. Sokan elfelejtik, hogy az édes íz és az édesség is méltó részét képezheti egy egészséges étrendnek, ám a mértékre és a minőségre kiemelt figyelmet kell fordítanunk.
Kiss-Tóth Bernadett
Tudnivalók a gabonalisztekről, kenyerekről Tudnivalók a gabonalisztekről, kenyerekről
Mindennapi étrendünk részét képezik a gabonák, illetve őrleményeik, a különböző rizsfajták és gabonaköretek, valamint az ezekből készült ételek. Arról már esett szó cikkeinkben, hogy egészségünk megőrzése és a betegségek megelőzése céljából az élelmi rostokban gazdag, minél kisebb mértékű feldolgozási eljáráson átesett termékek javasoltak. Jelen cikkünkben egy részletesebb kitekintőt teszünk a gabonák világába.
Kiss-Tóth Bernadett
Mit kell tudni a különböző lisztfajtákról? Mit kell tudni a különböző lisztfajtákról?
Egészen új megközelítésben ismertetjük a különféle liszteket, amelyek ezúttal – néhány kivételtől eltekintve – nem a megszokott alapanyagokból készültek.
Bíró Andrea