Hozzávalók 4 főre |
15-18 évesek számára |
amarántpehely vagy puffasztott amaránt | 50 g |
mandula, sózatlan | 5 g |
méz | 2 közepes mokkáskanál |
kakaópor, cukrozatlan | 1 púpozott kiskanál |
szilvalekvár | 1 közepes kiskanál |
fahéj, őrölt | ízlés szerint |
Elkészítés:
A mandulát szárazon (tepsiben) megpirítjuk. Az amarántpehely vagy puffasztott amaránt egyharmadát félretesszük, a többi hozzávalót (mandula, méz, kakaópor, szilvalekvár, fahéj) alaposan összekeverjük. Ha túl száraz lenne, kevés vízzel puhíthatjuk. Fél órát pihentessük, mielőtt formáznánk! Ezt követően vizes kézzel kis golyókat gyúrunk belőle és meghempergetjük a félretett amarántban. Hűtőben tárolva az ízek jobban összeérnek.
Tipp: Az amarántpehely apró szemű zabpehellyel helyettesíthető.
Tápérték 1 főre:
Energia 294 kcal (1228 kJ)
Fehérje: 11 g
Zsír: 7,9 g
Szénhidrát: 52 g
Élelmi rost: 8,5 g