Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (11-14 éveseknek) |
pulykasonka | 50 g |
fehér rizs | 50 g |
brokkoli | 50 g |
cukkíni | 50 g |
trappista sajt | 30 g |
vöröshagyma | 10 g |
repceolaj | 4 ml (kb. 1 teáskanál) |
petrezselyemzöld | csipetnyi |
só | csipetnyi |
őrölt feketebors | késhegynyi |
Elkészítési mód:
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, és az olaj felén üvegesre pároljuk. Rátesszük a kockára vágott sonkát, néhányszor lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet aláöntve, fedő alatt még pároljuk néhány percig. Közben az olaj másik felén a rizsből és a tisztított, felaprított zöldségekből – a főzővizet folyamatosan adagolva, sűrű kevergetés közben - rizi-bizit készítünk. Amikor mind a sonka, mind a rizs elkészült, az egészet összekeverjük. Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot és apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Készíthetjük egyszerre is, ekkor a rizst akkor keverjük a sonkához, amikor azt már félig megpároltuk.
Fotó: pexels.com