Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
brokkoli | 150 g |
tej, 1,5% | 70 ml |
tejföl, 12% | 15 ml |
trappista sajt | 10 g |
zsemlemorzsa | 10 g |
búzaliszt | 7 g |
tojás | 6 g |
margarin, 60% | 5 g |
napraforgóolaj | 1/2 teáskanál |
petrezselyemzöld | csipetnyi |
só | csipetnyi |
őrölt szerecsendió | ízlés szerint |
Elkészítési mód:
A megmosott, rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Elterítjük egy olajjal kikent morzsával megszórt tepsiben. A margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és habzásig hevítjük. Ezután habverővel kevergetve forró tejjel felengedjük, és közepes sűrűségűre főzzük. Tűzről levéve szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, belekeverjük a reszelt sajt felét, a tejfölt a tojás sárgát, valamint a tojásfehérje felvert habját. Ezzel a mártással leöntjük a brokkolit, tetejére szórjuk a maradék sajtot. Előmelegített közepesen meleg sütőben sütjük, míg szép piros lesz.