Szerző: Miből Mennyit? | Lektor:

Tejfölös gombás csirkeragu 

Könnyen, gyorsan elkészíthető étel, amely sokfajta körettel kiegészíthető.

Hozzávalók:

Alapanyag Mennyiség 
(4-6 éveseknek)
csirkemell 60 g
csiperke

30 g

tejföl, 12%-os 20 ml
vöröshagyma 5 g
napraforgóolaj 1 teáskanál
búzaliszt 3 g
csipetnyi
őrölt feketebors ízlés szerint

 

Elkészítési mód:

Az olajon üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát. Rátesszük a megmosott, apró kockákra, vagy csíkokra vágott húst, és kevergetve, alaposan megpirítjuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Hozzátesszük a megmosott, szükség szerint megtisztított, vékonyra szeletelt, vagy aprított gombát, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, kevés vizet öntünk alá, és behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel. Végül még egyszer kiforraljuk.

 

 

Fotó: pexels.com

KAPCSOLÓDÓ cikkek

Almás csirkemell Almás csirkemell
Az édeskés alma íze jól harmonizál a húsokkal is, jelen esetben a csirkemellel alkot egyedi párost.
Miből Mennyit?
Olasz csirkecomb Olasz csirkecomb
Pikáns, mediterrán hangulatot idéző recept, amely jól illik a legtöbb körethez.
Miből Mennyit?
Mit kell tudni a tejről és a tejtermékekről? Mit kell tudni a tejről és a tejtermékekről?
A tej és tejtermékek a gyermekek növekedéséhez és fejlődéséhez elengedhetetlen élelmiszerként élnek a köztudatban jelentős kalciumtartalmuk miatt. További előnyük, hogy széles választékban kaphatóak, így biztosítva az étrend változatosságát.
Kiss-Tóth Bernadett