Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
csirkemell | 60 g |
csiperke |
30 g |
tejföl, 12%-os | 20 ml |
vöröshagyma | 5 g |
napraforgóolaj | 1 teáskanál |
búzaliszt | 3 g |
só | csipetnyi |
őrölt feketebors | ízlés szerint |
Elkészítési mód:
Az olajon üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát. Rátesszük a megmosott, apró kockákra, vagy csíkokra vágott húst, és kevergetve, alaposan megpirítjuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Hozzátesszük a megmosott, szükség szerint megtisztított, vékonyra szeletelt, vagy aprított gombát, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, kevés vizet öntünk alá, és behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel. Végül még egyszer kiforraljuk.
Fotó: pexels.com